Мурованокуриловецька
районна рада

Проведено засідання робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення

Переглядів: 603

18 червня 2018 року в залі засідань районної ради відбулось засідання робочої групи з питань забезпечення контролю за додержанням законодавства про працю та реалізації державної політики у сфері зайнятості населення,  в якому взяли участь начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака, голова районної ради Сергій Кушнір, начальник  Могилів-Подільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Людмила Рабей, головний державний інспектор управління Держпраці у Вінницькій області Петро Гречух та заступник начальника-начальник Мурованокуриловецького відділення Жмеринської ОДПІ Олег Ліщина.
Про забезпечення соціальних прав застрахованих осіб та наповнення бюджету Пенсійного фонду України  шляхом легалізації заробітної плати  та використання Державного реєстру загальнообов’язкового державного  соціального страхування - виступила начальник  Могилів-Подільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Людмила Рабей.  

З питання щодо здійснення перевірок органами Державної фіскальної служби по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників  та методи інформування фізичних осіб-підприємців про заборгованість із сплати ЄСВ інформував заступник начальника-начальник Мурованокуриловецького відділення Жмеринської ОДПІ Олег Ліщина. Він повідомив, що станом на 01 червня 2018 року по Мурованокуриловецькому району заборгованість платників податків з ЄВ складає 335,67 тис.грн., в т.ч. юридичні особи 143,4 тис. грн., фізичні 192,27 тис. грн.

Про здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення довів до відома присутніх головний державний інспектор управління Держпраці у Вінницькій області Петро Гречух.

Про досвід Мурованокуриловецького  районного центру зайнятості щодо співпраці з місцевими органами влади щодо реалізації завдань державної політики у сфері легалізації зайнятості населення доповів директор районної філії Вінницького обласного центру зайнятості Володимир Мельник.

Начальник головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Олена Корчака  звернула увагу на те, що єдине завдання для всіх присутніх-донести до населення інформацію  та роз'яснення що легалізація заробітної плати   сьогодні - це соціальні гарантії та  пенсійне забезпечення в майбутньому, а тіньова зайнятість спрямована проти людини, оскільки позбавляє її соціального та пенсійного забезпечення.

Виступаючі сільські голови зазначали, що на розвиток економіки та розвязання соціальних проблем впливають такі фактори як зайнятість населення та рівень оплати праці. В районі проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з легалізації зайнятості.

За підсумками засідання робочої групи прийняті відповідні рішення.    

Прес-служба районної ради

      

      



« повернутися до списку новин