Мурованокуриловецька
районна рада

30 аматорських колективів щедрували на обласному мистецькому святі “Різдво в Буші”

Переглядів: 882

 

13 січня на площі державного історико-культурного заповідника «БУША»  Ямпільського району відбувся обласний мистецький проект «Різдво в Буші».  В рамках заходу кожний район області представив різдвяні виставкові світлиці, в яких господар з господинею пригощали гостей кутею та різдвяною випічкою. В даному заході взяла участь і делегація з Мурованокуриловецького району разом з головою районної ради Сергієм Кушніром. Крім того, відбулась виставка-ярмарок «Різдвяні подарунки» за участю майстрів з різних видів народного мистецтва.

Під час офіційного відкриття мистецького проекту з вітальним словом виступили голова обласної Ради Анатолій Олійник, голова облдержадміністрації Валерій Коровій, голова Ямпільської райдержадміністрації, депутат обласної Ради Михайло Вдовцов, голова районної ради Сергій Гаджук, Архієпископ Вінницький і Брацлавський Михаїл та митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт.

– Від імені депутатського корпусу обласної Ради бажаю вам кращої долі, Божої благодаті. Ми повинні все зробити, щоб відродити все те, що в нас протягом століть крали та каленим залізом випікали. Ми, українці, зобов’язані пам’ятати якого ми роду та на якій благословенній землі живемо. Сьогодні ми святкуємо «Різдво в Буші», куди з’їхались з усіх куточків Вінниччини народні майстри, гурти колядників та щедрівників і просто шанувальники народних традицій. А щоб традиції передавались з покоління в покоління ми повинні щорічно зустрічатись на різдвяні свята і мати можливість один одного вітати та творити свою долю, – привітав голова обласної Ради Анатолій Олійник учасників святкового дійства.

Керівники області, депутати обласної Ради, голови районних рад та адміністрацій, начальники відділів культури райдержадміністрацій, гості та запрошені оглянули виставкові світлиці районів.

Перед присутніми на святкуванні заспівали, заколядували та защедрували кращі народні аматорські гурти районів області, а саме: Вінницький обласний центр народної творчості, ансамбль української пісні «Подоляни» села Вівсяники Козятинського району, фольклорний гурт «Надросяни» Погребищенського району, фольклорний ансамбль «Іллінецькі візерунки», чоловічий вокальний ансамбль «Жайвір» Немирівського району, фольклорний колектив «П’ятківчанка» Бершадського району, інструментальний  гурт «Смерека» з Піщанського району, фольклорно-етнографічний ансамбль «Стратіївчанка» Чечельницького району, чоловічий вокальний ансамбль «Ліга»  Мурованокуриловецького району, чоловічий ансамбль народної пісні «Явір» Мурафської  ОТГ.

Також свою майстерність продемонстрували етномайстерня «Коло», ансамбль української пісні «Сутищанка» Тиврівського району, жіночий вокальний ансамбль «Горлиця» Тростянецького району, співочі колективи «Кряжани» і «Молодички» Крижопільського району, фольклорний ансамбль «Скибинчанка» Тростянецького району, фольклорний гурт «Калинове гроно» Тульчинської ОТГ, ансамбль «Василиха» Теплицького району.

Завершили урочисте дійство народний аматорський ансамбль української пісні «Діброва» та театр пісні «Любисток» Могилів-Подільського району,    фольклорний колектив «Зорі» та ансамбль Клембівського сільського будинку культури Ямпільського району.

                                                                                                                            З сайту Вінницької обласної Ради

     

     



« повернутися до списку новин