Мурованокуриловецька
районна рада

Мурованокуриловеччина відзначила День Незалежності України та День Державного Прапора України

Переглядів: 704

22-23 серпня 2016 року відбулися районні заходи, приурочені 25-й річниці Незалежності України та Дню Державного Прапора України.

   Зі святковою промовою в районному Будинку культури “Жовтень” до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Сергій Ладан, який привітав всіх жителів територіальних громад району з одним з найголовніших свят України та підкреслив, що “.. це важливий день для кожного, хто вважає себе патріотом країни, хто стоїть зараз на захисті українських кордонів, хто вболіває за Батьківщину та примножує її здобутки відданою працею.

До цих пір ми не надто задумувалися і цінували такі поняття як Незалежність, Воля і Свобода. Але зараз, коли тисячі українців віддають своє здоров’я та життя за нашу єдину Батьківщину, наш спокій і мир, за нашу з Вами людську Гідність і Честь, значення цих слів назавжди змінилися для кожного українця. Тепер ми знаємо і ніколи не забудемо дорогу ціну Незалежності!

Ми подолаємо всі випробування! Відстоїмо територіальну цілісність держави, забезпечимо мир та спокій у нашому спільному домі! Пройдемо шлях до розбудови сильної, економічно потужної, демократичної європейської держави! Адже всіх нас, від малого до старого, об’єднує відчуття національної єдності. І попри всілякі непорозуміння у нас – єдина українська земля і єдина українська держава. Ми – єдиний український народ, від Волині до Харкова, від Донбасу до Карпат!..”.

   А далі відбувся огляд виставкових експозицій, в т.ч виробів народних майстрів територіальних громад району, обрядових хлібів та короваїв, обжинкових дідухів та ін.

   Продовжились святкові заходи врученням Почесних Грамот райдержадміністрації та районної ради, облдержадміністрації та обласної Ради, грошових винагород.

    На цьому свято не закінчилося, а продовжувалося широкою концертною програмою колективів художньої самодіяльності району.

23 серпня ц.р. перший заступник голови райдержадміністрації Іван Гончар, вітаючи учасників урочистого зібрання з Днем Державного Прапора України, закликав “…любімо і поважаймо Державний Прапор України, як символ національного єднання і сильної незалежної європейської країни, захищаймо його як потужний оберіг України та духовний скарб нації!”

 

Прес-служба районної ради



« повернутися до списку новин