Мурованокуриловецька
районна рада

На Вінниччині розпочато підготовку до ІІ міжнародного фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2018

Переглядів: 595

16 квітня в приміщенні облдержадміністрації відбулась прес-конференція організаторів ІІ міжнародного оперного open air фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2018.

Участь у прес-конференції взяли голова облдержадміністрації Валерій Коровій, народний депутат України Микола Кучер, депутат обласної Ради, голова постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва Лариса Білозір, голова Громадської ради при Вінницькій обласній Раді Наталія Морозова, арт-директор фестивалю Ірина Френкель, головний режисер Павло Третьяков, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк, начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації Станіслав Городинський, діячі культури і мистецтв та громадськість.

Цього року фестиваль триватиме три дні з 8 по 10 червня на території парку Палацу Потоцьких у Тульчині. Як і минулого року вхід на фестиваль – безкоштовний. Протягом трьох днів під відкритим небом глядачі побачать 8 ексклюзивних постановок оперних шедеврів, які прозвучать українською, італійською, німецькою та англійською мовами. Кожний концерт-прем’єра спеціально створений до фестивалю і адаптований під унікальний формат open аіr.

– Для мене особисто є важливою поява дитячого компоненту в програмі Operafest Tulchyn. Діти хочуть інтерактиву та цікавинок, тому ми вирішили їм це влаштувати. Окрім того, що діти зможуть долучитись до високого мистецтва, будуть селфі-зони, дитячі зони, екскурсії в Леонтович арт-квартал, екскурсії до просторової інсталяції «Мелодія пісні Щедрик». Щоб зацікавити дітей, ми вирішили розробити вікторину, – повідомила депутат обласної Ради Лариса Білозір. – Так фестиваль відвідає більше тисячі діток. Для них будуть місця в партері на дитячу оперу. Сподіваюсь, ми зможемо доторкнутись до сердець дітей і привити їм любов до опери.

У фестивалі візьмуть участь понад 30 солістів з Австрії, Німеччини, США та України, 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньовідомі диригенти: Оксана Линів, Тарас Криса, Дмитро Морозов та Вікторія Рацюк.

Загалом глядачі почують найкращі твори 17 геніальних композиторів усіх часів.

Із сайту Вінницької обласної Ради

    



« повернутися до списку новин