Мурованокуриловецька
районна рада

ПІДВЕДЕНО ПІДСУМКИ ФІНАНСОВО-ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ, УСТАНОВ, ОРГАНІЗАЦІЙ ТА ЗАКЛАДІВ-ОБ’ЄКТІВ СПІЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД РАЙОНУ

Переглядів: 735

На засіданні постійної комісії районної ради з питань комунальної власності, приватизації та регуляторної політики, яке відбулось 13 лютого 2018 року, начальник відділу з питань комунальної власності та регуляторної політики виконавчого апарату районної ради Богуцька В.В. прозвітувала про стан збереження та ефективного використання майна та підсумки фінансово-господарської діяльності підприємств, установ, організацій та закладів, що є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл та селищ району, за 2017 рік.

Як було зазначено, станом на 1 січня 2018 року налічується 14 об’єктів  спільної власності територіальних громад району. В 2017 році завершено реформування комунального підприємства “Мурованокуриловецька редакція районної газети “Наше Придністров‘я”, 31 березня 2017 року в Державному реєстрі зареєстровано приватне підприємство “Редакція газети “Наше Придністров‘я”, засновником якого виступив трудовий колектив редакції. Відповідно до Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” районною радою переглянуто розмір орендних ставок та порядок використання плати за оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл та селищ Мурованокуриловецького району та прийнято рішення 12 сесії районної ради 7 скликання від 23.06.2017 №196 “Про методику розрахунку, орендні ставки та порядок використання плати за оренду майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл та селищ Мурованокуриловецького району”, відповідно до якого розмір орендних ставок  з 1 липня 2017 року збільшився на 10% до вартості нерухомого майна, визначеної шляхом проведення незалежної оцінки.

Рішенням 18 сесії районної ради 7 скликання від 22.12.2017 №262 “Про затвердження переліку та вартості платних послуг, які надаються комунальним закладом “Мурованокуриловецька районна дитячо-юнацька спортивна школа” затверджено Положення про порядок надання платних послуг комунальним закладом та їх вартість. Зокрема, встановлена вартість місячного абонемента на відвідування спортзалу при триразовому відвідуванні на тиждень в сумі 150 грн. та при дворазовому – 100 грн., а також передбачена погодинна оплата.

Доповідачем наголошено, що у звітному періоді переглянуто статути двох комунальних установ – “Мурованокуриловецький районний методичний кабінет” та “Мурованокуриловецька лікарня планового лікування”. Заслухано звіти керівників комунальних закладів “Мурованокуриловецька дитяча музична школа” Грицая В.Б., “Мурованокуриловецька районна дитячо-юнацька спортивна школа” Ціони А.О. та комунальної установи “Територіальний центр соціального обслуговування Муровано-куриловецького району” Войтенка В.П. по питанню “Про стан фінансово-господарської діяльності організації за 2014-2016 роки”.

Відповідно до Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” та постанови КМУ “Про затвердження методики проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта” у звітному році проведено три  повторних та два періодичних відстеження регуляторних актів районної ради.

9 серпня 2017 року профільною постійною комісією районної ради погоджено звільнення з посади директора комунальної установи “Мурованокуриловецький районний методичний кабінет” Чемериського Р.В. та призначено виконуючою обов’язки директора даної комунальної установи Цимбалішену Н.І.

 За звітній період районною радою затверджено 2 розпорядження та розглянуто 5 питань, що стосуються спільного майна територіальних громад сіл та селищ району, укладено 10 договорів оренди.

Орендує приміщення об’єктів комунальної власності 21 орендар, за оренду комунального майна орендодавцям сплачено 177,7 тис.грн., що на 27,1 тис.грн. більше попереднього року, з яких 59,4 тис.грн. перераховано до районного бюджету (проти 50 тис.грн. попереднього року).

Також Богуцька В.В. детально розповіла про діяльність кожного комунального підприємства, установи та закладу району у 2017 році.

В засіданні взяли участь всі керівники комунальних підприємств, установ та закладів району.

                                                                                                                                                                                               Прес-служба районної ради

 



« повернутися до списку новин