Мурованокуриловецька
районна рада

Дорогі ветерани, шановні жителі територіальних громад району!

Переглядів: 891

8-9 травня 2016 року Україна вдруге в європейському дусі відзначає дві важливі і тісно пов’язані одна з одною дати: День пам’яті і примирення і 71-шу річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.  

10 мільйонів життів поклала Україна на вівтар Перемоги. Українською кров’ю политі сталінградські кургани, дніпровські кручі, карпатські ліси та європейські поля. Такою є страшна ціна України у Перемозі!

Тому 9 травня завжди буде нагадуванням нам про те, що війна – це горе і смерть, а мир – одна з найвищих цінностей! І цей день  повинен стати застереженням, щоб Україна завжди була сильною, з ефективною армією, яка має захищати свій народ, свою землю та державність.

Ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, віддаємо шану її ветеранам, усвідомлюючи, що без їхнього подвигу не було б ні сучасної Європи, ні європейського майбутнього України!

Подвиг воїнів Перемоги сьогодні гідно продовжують понад сотня наших земляків, які захищають Україну, її суверенітет та територіальну цілісність в зоні АТО. Герої АТО, спасибі, що ви не здаєтеся, вірите і робите все від вас залежне для перемоги і миру в нашій державі! Дякуємо вам за сміливість та мужність, яку ви гідно демонструєте у важких умовах боротьби за територіальну цілісність України, свободу її народу!

Наше свято має два кольори – червоний та чорний, які нагадують про трагічний біль людських втрат, символом якого є червоний мак. Вшановуючи пам’ять всіх загиблих українців, ми повторюємо: “Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна! Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації! Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає! Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні!”.

Миру, злагоди, єдності та благополуччя кожній родині Мурованокуриловеччини та всій українській землі!

Світла і вічна пам'ять загиблим воїнам! Честь і слава живим героям!

З Днем Перемоги!

Слава Україні!

 

 

Заступник голови районної ради                                                                         А.Нікітчук

 



« повернутися до списку новин