Мурованокуриловецька
районна рада

Відзначено 74-ту річницю звільнення району від нацистських загарбників

Переглядів: 842

З метою вшанування пам’яті полеглих у боротьбі за свободу 23 березня в райцентрі відбувся мітинг-реквієм. Урочистою ходою мурованокурилівчани пройшли селищем до Меморіалу Слави, в якій взяли участь жителі селища, керівники та трудові колективи установ, підприємств, організацій району. На мітингу були присутні:  голова районної ради Сергій Кушнір заступник голови райдержадміністрації Валерій Козачишен, селищний голова Галина Цибульська та голова районної  організації  ветеранів війни і праці Віктор Макітрук. 

У виступі Валерій Козачишен зазначив: "..це свято ветеранів, на долю яких випало тяжке випробування війною. Наша пам’ять, наші серця крізь роки бережуть глибоку синівську вдячність воїнам-визволителям. З гордістю ми вшановуємо тих небагатьох визволителів, які, на щастя, досі живуть серед нас, та з вдячністю згадуємо тих, кого,              нажаль, уже немає. Низько вклоняюся всім тим, хто доклав зусиль до визволення України від нацизму і виховав покоління, яке здобуло незалежність для нашої держави…".

Пам’ять воїнів, загиблих під час бойових операцій, присутні  вшанували хвилиною мовчання. Мітинг, присвячений пам’ятній даті, закінчився урочистим покладанням квітів до Меморіалу Слави.

  Цього ж проведено краєзнавчий, історичний екскурс “Воїни – визволителі району”, де представлено світлини  визволителів нашого району та література по даній тематиці.

Прес-служба районної ради

Фотозвіт

     

              

     

 



« повернутися до списку новин