Мурованокуриловецька
районна рада

Проведено спільне засідання колегії райдержадміністрації та Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради

Переглядів: 652

16 листопада 2016 року в актовій залі районної ради  відбулось спільне засідання колегії райдержадміністрації та Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради, в якому взяли участь голова райдержадміністрації С.Ладан, заступник голови районної ради А.Нікітчук, члени колегії райдержадміністрації, Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради, керівники окремих установ, організацій та підприємств району, засобів масової інформації.

На порядок денний виносилось 4 питання:

1. Про підсумки економічного і соціального розвитку району за 10 місяців та завдання по завершенню 2016 року. З даного питання доповів голова районної державної адміністрації С.В.Ладан, який повідомив, що в умовах суспільно-політичної та фінансово-економічної нестабільності працівники підприємств і організацій, малого і середнього бізнесу району забезпечили виконання програмних завдань та не допустили  спаду виробництва і реалізації продукції.  Порівняно з відповідним періодом минулого року промисловими підприємствами району реалізовано товарної продукції на 5 відсотків або 2 млн. грн. більше. Загальна сума реалізації продукції склала 39 млн. грн. Вперше за роки незалежності валовий збір зерна в 2016 році по всіх категоріях господарств району склав 107 тис. грн. В селах району в останні роки почали розширятися площі  садів та ягідників, що послужило основою для будівництва заводу по виробництву свіжовижатих соків потужністю 500 л на годину. Зараз проводиться монтаж австрійської лінії по переробці ягід та фруктів і підприємство незабаром розпочне свою роботу, де буде працювати понад 10 чоловік.  

Одне з головних по значимості  місць в економіці району  займає малий і середній бізнес. Сьогодні в цій галузі працює  понад 2 тис. чол. або   58 відсотків до зайнятих по району. Проводиться робота по залученню та освоєнню інвестицій в економічну та гуманітарну сфери району, за 2016 рік буде освоєно 94 млн. грн. інвестицій, з них в сільському господарстві - 68 млн. грн. На завершення С.В. Ладан звернув увагу на те, що лише завдяки спільній діяльності райдержадміністрації, районної ради, селищної, сільських рад, депутатського корпусу, керівників підприємств можливе виконання поставлених завдань.

2. Про стан військового обліку в органах виконавчої влади, місцевого самоврядування та виконання завдань по призову Осінь-2016 доповідав військовий комісар районного військового комісаріату   Чорний Ю.П.  Він ознайомив присутніх з результатами перевірки стану роботи, пов’язаної з організацією та веденням військового обліку громадян та бронювання військовозобов’язаних в селищній та сільських радах, підприємствах і організаціях району. Також зупинився на питанні якісного проведення призову громадян України на строкову військову службу восени 2016 року та відбору кандидатів на військову службу за контрактом. Ю.П.Чорний також повідомив, що всього на військовому  обліку в Мурованокуриловецькому  РВК перебуває 599 призовників, з них підлягає призову  303. Не з’явилися до військового комісаріату на засідання районної призовної комісії 124 чоловіки. З метою виконання  вимог законодавства України в районі створено та затверджено робочу групу по проведенню розшуку призовників,  які підлягають призову восени 2016 року. За результатами проведеної роботи 14 призовників з’явились на засідання районної призовної комісії, що становить 10,1 % від загальної кількості.

          

3. Про удосконалення порядку надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг доповіла начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Т.І.Войтенко. Тетяна Іллівна зазначила, що з метою подальшого удосконалення принципів надання житлових субсидій Кабінет Міністрів України 8 вересня 2016 року ухвалив постанову № 635 “Про внесення змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”. Житлову субсидію за січень – жовтень 2016 року на придбання твердого палива та скрапленого газу призначено 4497 сім’ям на суму 11059,3 тис. грн., на електропостачання призначено 173 сім’ям на суму 3915,7 тис. грн. Загальна сума виплат становить 10486,3 тис. грн.

4. По стан забезпечення прав дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування житлом і влаштування цієї категорії в сімейні форми виховання доповів Остапович І.М.- начальник служби у справах дітей райдержадміністрації. Він звернув увагу присутніх на те, що потрібно спільними зусиллями покращити показник влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування в сімейні форми виховання, а саме активізувати роботу щодо інформування населення про влаштування дітей цієї категорії до сімейних форм виховання. Наголосив на питанні виділення коштів селищною, сільськими радами на придбання житла дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування,  на здійснення ремонтних робіт та придбання житлових будинків.

  

В різному виступив в.о. начальника управління Держпродспоживслужби у Мурованокуриловецькому районі  Кушнір С.М., який проінформував присутніх про заходи по профілактиці африканської чуми свиней на території району.

   

    

Начальник відділу з питань організаційного,

юридичного та кадрового забезпечення діяльності ради                                    О.Марецька



« повернутися до списку новин