Мурованокуриловецька
районна рада

Житлові субсидії на неопалювальний період

Переглядів: 416

 Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації розпочало прийом документів для призначення житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг  на неопалювальний період 2019 року. Важливо, що тим громадянам,  які мали субсидію протягом опалювального сезону і у їхньому домогосподарстві не відбулось змін, перерахунок буде здійснено автоматично. Житлову субсидію на неопалювальний період розраховуватимуть на основі доходів громадян, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року.

До речі, готівкову субсидію буде призначено лише тим, у кого немає заборгованості за житлово-комунальні послуги, а домогосподарства, які отримували субсидію «живими» коштами і мають борги за комунальні послуги, будуть переведені на безготівкову монетизацію.

Для оформлення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг на неопалювальний період  до управління праці та  соціального захисту населення необхідно звернутись, якщо:

– орендуєте житло;

– є внутрішньо переміщеними особами;

– у домогосподарстві субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а на фактично проживаючих в помешканні осіб;

– у домогосподарстві є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної зарплати;

– у домогосподарстві відбулися зміни у складі зареєстрованих у житловому приміщенні осіб;

– у домогосподарстві наявна заборгованість за житлово-комунальні послуги.

Для призначення субсидії на неопалювальний період необхідно подати до управління праці та соціального захисту населення заяву та декларацію про доходи.

Готівкову субсидію буде призначено тим сім’ям, в яких немає заборгованості за житлово-комунальні послуги. Пенсіонери отримуватимуть допомогу готівкою разом із пенсією; особи працездатного віку, які не одержують пенсії, – через АТ «Ощадбанк».

  Крім того,  повідомляємо, що відповідно до внесених змін до Порядку призначення житлових субсидій, які вступають в силу з 1 травня 2019 року, соціальні нормативи, в межах яких держава надає громадянам субсидії на холодну воду та водопостачання змінені. Тепер користування послугами з централізованого постачання холодної води становить 3,6 куб. м. на одну особу на місяць.



« повернутися до списку новин