Мурованокуриловецька
районна рада

Проведено серпневу конферецію працівників освіти

Переглядів: 410

31 серпня 2020 року  в районному Будинку культури відбулася серпнева конференція педагогічних працівників району. 

 В роботі конференція взяли участь: голова районної державної адміністрації Ярослав Петренко, голова районної ради ергій Кушнір та заступник голови районної ради  Андрій Нікітчук.    

Про підсумки роботи  освітньої галузі району в 2019-2020 навчальному році та основні завдання на 2020-2021 навчальний рік доповідала начальник відділу освіти райдержадміністрації Павліна Тимощук.

Про підсумки методичної роботи у 2019-2020 навчальному році виступила директор КУ «Мурованокуриловецький районний методичний кабінет» Світлана Гришина.

 Директор КЗ «Мурованокуриловецький районний будинок дитячої та юнацької творчості» Катерина Євчук інформувала про позашкілля Мурованокуриловеччини.       

 З вітальним словом до освітян звернулись голова районної державної адміністрації Ярослав Петренко, який проаналізував діяльність відділу освіти за 2019-2020 навчальний рік і звернув увагу на основні пріоритетні напрямки роботи освітньої галузі в 2020-2021 навчальному році.

Виступаючи перед освітянами району, голова районної ради Сергій Кушнір зазначив, що "...районна рада сповна розуміє свою відповідальність за розвиток освіти в районі, постійно надає всіляку підтримку навчально-виховним закладам і робитиме це надалі. Депутатами районної ради прийнято єдину комплексну програму розвитку освіти району, спрямовану на розвиток  та  вдосконалення освітньої галузі, на фінансування якої в поточному році виділено з районного бюджету майже 59 мільйонів гривень.

За останні 2 роки 6 проектів розвитку територіальних громад селищної та сільських рад стали переможцями обласного конкурсу, що дало можливість покращити матеріально-технічну базу закладів освіти району.

Мені приємно відзначити, що  серед депутатів сільських та селищних рад галузь освіти презентує третя частина депутатів – педагогів, у складі депутатського корпусу  районної ради - 6 працівників освіти.

Очевидним є і той факт, що після вирішення соціальних питань - покращення якості освіти автоматично не почнеться, особливо у селі.

Основна проблема – якість освіти. Замовник і споживач освітніх послуг  - батько і дитина -  вимагають якісної освіти сьогодні.

Важливої уваги влади, громадськості потребує сьогодні матеріально-технічна база, комп’ютерне забезпечення дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Надто важлива проблема: збереження здоров’я дитини упродовж навчання в школі. Це, на мою думку,  є сьогодні стратегічним напрямком розвитку,  основним лейтмотивом освітньої політики.

І, насамперед, організувати якісне, збалансоване харчування у навчальних закладах. Особливу увагу потрібно звернути на дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей та сімей переселенців зі Сходу України.

Важлива роль в цьому відводиться сільським, селищним радам, які повині виділити субвенції, спрямувати кошти  на харчування дітей з малозабезпечених сімей та сімей переселенців..."

Підвела підсумки колегії Павліна Тимощук, яка подякувала педагогічним працівникам за гарну підготовку закладів освіти району до нового  навчального року.



« повернутися до списку новин