Мурованокуриловецька
районна рада

Редактори друкованих видань Вінниччини в рамках обласного проекту “Вінниччина очима редактора" відвідали Мурованокуриловецький район

Переглядів: 529

26 жовтня відбувся обласний проект «Вінниччина очима редактора». Зустрічали журналістів голова районної ради Сергій Кушнір та голова райдержадміністрації Сергій Ладан.

Під час відвідин району гості на чолі із директором Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світланою Василюк відвідали Свято-Преображенський чоловічий монастир, що знаходиться в селі Галайківці. Там нині живуть лише монахи та послушники, а на пагорбі біля монастиря похований ієромонах Агафодор, який ніс послух в монастирі та зцілював людей. Також оглянули місцевий дитячий садок, заново відбудований за сприяння депутата обласної ради, керівника ФГ «Велес Віта» Петра Струсевича.

Далі учасники прес-туру відвідали Мурованокуриловецьку загальноосвітню санаторну школу-інтернат І-ІІІ ступенів, яка в 1958 році була утворена на базі поміщицького маєтку Чихачова і є пам’яткою архітектури. З 1968 року навчальний заклад набув статусу санаторно-курортної для дітей із серцево-судинними захворюваннями.

На зустріч з редакторами до району завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та його заступник Олександр Крученюк. Під час спілкування з журналістами керівництво області та району побажали представникам мас-медіа плідної та об’єктивної праці і обговорили ряд актуальних питань.

Після прес-конференції гості побували у районному Будинок культури, який був збудований у 1987 році і є одним з найкращих будинків культури в області. Оглянули виставки майстринь-вишивальниць та нещодавно відкриту площу Тараса Шевченка.

На завершення прес-туру делегація ознайомилась з роботою фермерського господарства «ВЕЛЕС ВІТА» с. Попелюхи, яке розвивається з застосування новітніх технологій і є передовим в районі у галузі тваринництва та рослинництва.  

Цей захід ініційований Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися до списку новин