Мурованокуриловецька
районна рада

Вітання голови районної ради Сергія Кушніра з нагоди Дня Європи

Переглядів: 424

Шановні жителі Мурованокуриловецького району!

Що третьої суботи травня, починаючи з 2003 року в Україні відзначають День Європи, як символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах!

Рішення щодо відзначення Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані. До 1997 року це свято мало переважно культурно-мистецьку спрямованість та носило обмежений характер. У 1997-1998 роках до святкування Дня Європи залучилися держави-кандидати на вступ до ЄС. У цих країнах святкування набуло певного політичного забарвлення і було спрямоване на формування громадської думки стосовно підтримки вступу до Євросоюзу.

Відповідно до Указу Президента України від 19 квітня 2003 року №339/2003 "Про День Європи" у 3-тю суботу травня відзначається День Європи. Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

День Європи черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном, а у серці кожного українця. Тож з нагоди цього свята бажаю терпіння та рішучості на нашому шляху до європейської інтеграції!

Голова районної ради                                                                                                              Сергій Кушнір



« повернутися до списку новин