Мурованокуриловецька
районна рада

Відбувся фестиваль «Щедра гостина Мурованокуриловеччини»

Переглядів: 469

9 березня біля районного будинку культури відбулося свято національної кухні «Щедра гостина Мурованокуриловеччини». Свої національні страви представила кожна територіальна громада нашого району.

Відкрив фестиваль голова районної ради Сергій Кушнір. На заході також були присутні перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Петренко, заступник голови райдержадміністрації Валерій Козачишен, депутати обласної ради Жанна Дмитренко, Володимир Рубанський, Петро Струсевич, помічник депутата обласної ради Лариси Білозір Валентина Сутика,  гості з інших районів та сусідніх областей. За відродження національних традицій та звичаїв, популяризацію національної кухні очільники району нагородили учасників дійства Подяками.

Також з нагоди 205-річниці з Дня народження Тараса Шевченка, до його монументу в урочистій обстановці було покладено квіти.

Свято супроводжувалося народними піснями, танцями, столи були стилізовані вишуканими орнаментами. Мурованокурилівчани та гості заходу мали змогу безкоштовно скуштувати різноманітних страв, серед них вареники, куліш, деруни, напої, випічки, м’ясні та рибні страви. На фестивалі проводилися майстер-класи з приготування українських страв та відбулась святкова концертна програма за участі аматорських колективів району.



« повернутися до списку новин