Мурованокуриловецька
районна рада

В районі відзначено День Соборності України

Переглядів: 709

 

Щорічно, 22 січня, на честь проголошення возз'єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) в Україні відзначають День Соборності України. Не залишились осторонь  цієї події і жителі нашого селища.

 Урочистості розпочалися патріотичною  Ходою Єдності «Молодь за мир», в якій взяли участь учні райцентрівських шкіл селища та молодь. Учасники святкової ходи несли український  стяг довжиною 9 метрів.  По закінченню ходи перед Будинком культури відбувся патріотичний флешмоб.

 Свято продовжилося тематичним концертом  в районному Будинку культури “Жовтень” за участю творчого колективу районного Будинку культури.

Згадуючи своїх рідних, співвітчизників, які загинули у боротьбі за українську незалежність, Небесну Сотню, та кожного із тих, хто й сьогодні віддає своє життя заради майбутнього Соборної України, присутні вшанували пам’ять героїв хвилиною мовчання.                                                              

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся заступник голови районної ради Андрій Нікітчук, який зазначив:  ”… Соборність – це неподільне ціле з усіх українських земель, які колись належали до різних імперій, а тепер об’єднані в незалежну європейську Українську державу. Ми розмовляємо українською, російською, кримсько-татарською та іншими мовами, але консолідує нас єдина державна  мова – українська. Ми ходимо до різних церков, але Бог у нас один і земля наша одна на всіх. Ми гуртом радіємо, і гуртом сумуємо. Ми любимо свою Вітчизну і своє майбутнє бачимо тільки разом.”

З нагоди Дня Соборності України, відповідно до розпорядження  голови  обласної державної адміністрації Почесною грамотою обласної державної адміністрації та обласної Ради нагороджено Кучерук Аллу Павлівну - вчителя навчально-виховного комплексу «Загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад»с. Морозівка, громадського діяча, волонтера.

                                                                                                                                                Прес-служба районної ради

     

     

     



« повернутися до списку новин