Мурованокуриловецька
районна рада

Голова районної ради Сергій Кушнір взяв участь в засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної Ради

Переглядів: 289

20 грудня у приміщенні  Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Віноблагроліс» відбулось розширене засідання Координаційної ради  з питань місцевого самоврядування  при голові обласної Ради.

Участь у його роботі взяли члени Координаційної ради – голови й заступники голів районних рад, голови постійних комісій обласної Ради, представники засобів масової інформації.

Перед початком зібрання вшанували хвилиною мовчання пам’яті всіх загиблих у зоні АТО  та ООС.

Розпочав засідання голова обласної Ради Анатолій Олійник. – Питання, яке запропоновано для обговорення на засіданні Координаційної ради, актуальне і важливе, як для розвитку регіону, так і життєдіяльності територіальних громад області. При реєстрації ви отримали проєкт порядку денного  сьогоднішнього  засідання,  який   включає питання «Про реалізацію в області державної політики щодо забезпечення збалансованого розвитку лісового господарства в рамках виконання відповідних галузевих обласних програм» та складається із двох частин: пленарної та практичної, під час якої учасники засідання матимуть змогу ознайомитись з діяльністю Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Віноблагроліс», у тому числі й з підопічними Подільського зоопарку.

Також перед присутніми з доповіддю виступив генеральний директор Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Віноблагроліс» Анатолій Іванець.

– 2019 року підприємство виконало основні показники обласної програми, направлені на забезпечення збалансованого розвитку лісового господарства, а саме – на лісовідновлення суцільних зрубів на площі 498 га, на що було витрачено власних коштів 2,4 млн грн. Показник створення лісів, передбачений програмою, в обсягах 200 га виконаний лише на 2%, тобто 2 га у зв’язку з відсутністю для таких цілей земельних ділянок. Загальна площа лісів області становить 366,4 тис. га, площа лісів підприємства – 130 тис. га. На одного жителя Вінниччини припадає 0,21 га лісів, насадження площею 0,3 га дають річну норму кисню для однієї людини.

– Програма дій Уряду на 2019-2024 роки пріоритетними завданнями в заходах щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів вбачає збільшення доходу на використання 1 га земель лісового фонду, збільшення лісистості та сертифікація лісів згідно з вимогами FSC (сертифікації), – зазначив начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар у своєму виступі, – обласним управлінням лісового та мисливського господарства розроблена «Обласна програма досягнення оптимального рівня лісистості у Вінницькій області на 2012-2025 роки». Метою програми є забезпечення поступового збільшення площі лісів області до оптимального рівня – 15%, підвищення продуктивності лісів, поліпшення якісного складу лісових насаджень, нарощування природоохоронного потенціалу лісів, збереження їхнього біологічного різноманіття, посилення державного контролю за охороною, захистом, використанням та відтворенням лісів.

Директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Микола Ткачук озвучив основні умови взаємодії природоохоронної та екологічної функцій в області та цілі й завдання програм, спрямованих на поліпшення ситуації з лісовими угіддями.

Участь в обговоренні та внесенні пропозицій взяли голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та обласних програм Геннадій Мазур, заступник голови постійної  комісії обласної Ради  з питань агропромислового комплексу та земельних відносин Володимир Рубанський, голови районних рад: Тульчинської – Надія Григорьєва, Погребищенської – Сергій Волинської, Могилів-Подільської – Володимир Сірант, Мурованокуриловецької – Сергій Кушнір.

Обговоривши основні аспекти збалансованого розвитку лісового господарства, члени Координаційної ради прийняли низку рішень.

Із сайту Вінницької обласної Ради



« повернутися до списку новин