Мурованокуриловецька
районна рада

Голова Госпітальної ради, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко провів засідання Госпітальної ради

Переглядів: 912

        24 травня 2018 року на базі комунальної установи “Мурованокуриловецької лікарні планового лікування” відбулось засідання Госпітальної ради під головуванням  першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка за участі  директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, куратора округу Людмили Грабович, голови райдержадміністрації Сергія Ладана, голови районної ради Сергія Кушніра, членів медичної ради та головних лікарів з інших районів області.

          У своєму виступі Андрій Гижко наголосив на тому, що жоден лікувальний заклад в області закрито не буде. На даний час вивчається ситуація по усіх медичних закладах, щоб визначити, які напрямки насамперед необхідно допрацьовувати, щоб перехід до нового статусу був менш складним, вирішення питання кадрового забезпечення медичних установ лікарями. А ідея впровадження реформи в охороні здоров’я – це, насамперед, крок до надання населенню якісних медичних послуг. 

        На засіданні також обговорено ряд питань стосовно запровадження  нової системи у медичній галузі, про надходження і використання коштів загального та спеціального  фондів, про капітальні видатки, грошові норми видатків на медикаменти та харчування, віковий розподіл працюючих, співпрацю з благодійними організаціями тощо.   

             За словами головного лікаря Мурованокуриловецької лікарні планового лікування Мирослава Олійника, прийом хворих в консультативній поліклініці ведеться по 20 спеціальностях. Число візитів до лікарів консультативної поліклініки (на 10 тисяч населення) становить щороку близько 40 тисяч. Найбільш актуальним в районі є проблема з кадровим забезпеченням лікарні, молоді спеціалісти, незважаючи на побутові заохочення (надання житла), не бажають працювати у районі.     

                Під час огляду лікарні члени Госпітальної ради відвідали відділення лікувального закладу, поспілкувались з лікарями та оглянули технічне оснащення, яким обладнано медичну установу.

                                                                                             Прес-служба районної ради

     



« повернутися до списку новин