Мурованокуриловецька
районна рада

На Вінниччині реалізували ще один проєкт-переможець 16 Обласного конкурсу

Переглядів: 300

«Музей Хліба Білопілля», що у Козятинському районі, взяв участь в цьогорічному 16-му обласному конкурсі проєктів розвитку територіальних громад. Музейники мали на меті створити більш комфортні умови та безпеку для жителів села та гостей, покращити якість рівня туристичних послуг.

На конкурс свої проєкти подали усі 27 районів області, чотири міста обласного значення, та усі 37 об’єднаних територіальних громад області. Із 749 проєктів  білопільський – «Придбання паркану для облаштування музейної території – крок до розвитку фестивального туризму в кластері сільського зеленого туризму». Набравши необхідну кількість балів, увійшов до складу проєктів-переможців конкурсу.

– Стара огорожа уже не виконувала своєї функції, , – написали на сайті Козятинської райдержадміністрації. – Це створювало безпосередню небезпеку для збереження матеріальних цінностей та для відвідувачів музейного комплексу. Оскільки функціонування музею значною мірою залежить від середовища, яке його оточує, постала проблема придбання нового паркану для облаштування музейної території. Для реалізації проєкту необхідно було 111544 грн.

Як відомо, білопільська сільська рада взяла на себе зобов’язання зі співфінансування реалізації проєкту розміром 47 тис. грн. Фонд Конкурсу надав 23 тис. грн. Козятинська районна рада долучилася до фінансування – 28,5 тис. грн. Також до справи доклали грошей меценати – 13044 грн.

– Допомога реалізації цього проєкту – свідчення небайдужого ставлення до культури і розуміння необхідності збереження для прийдешніх поколінь архітектурної пам’ятки – Музею Хліба. Дякуємо за людяність, доброту та за увагу до проблем закладу, – написала адміністрація КЗ «Музей Хліба с. Білопілля».

В результаті реалізації Обласного конкурсу встановлено 210 метрів залізобетонної огорожі та облаштовано газон площею у пів гектара.

Із сайту Вінницької обласної Ради


 



« повернутися до списку новин