Мурованокуриловецька
районна рада

Звіт Про роботу комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування Мурованокуриловецького району» за 2018 рік

Переглядів: 1561

      

Працівниками комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування Мурованокуриловецького району» проводилася робота спрямована на реалізацію державної політики  та виконання пріоритетних завдань  у 2018 році з питань надання соціальних послуг та допомог одиноким  громадянам похилого віку, інвалідам, яким необхідна стороння допомога.
      Соціальні послуги та допомоги надають 3 відділення. Охоплення соціальними послугами становить 100 відсотків. Так, відділенням соціальної допомоги вдома надано соціальних послуг 579 громадянам, що на 10 чоловік більше, ніж у 2017 році.
      Крім того 35-ти інвалідам надано послуги в засобах пересування це інвалідні візки, милиці, палиці тощо. Двадцять чотири літні людини отримали соціальні послуги у відділенні стаціонарного догляду, що на 4 відсотки більше, ніж у попередньому році. Оформлено опікунство, укладено угоду на медичне обслуговування, виконуються індивідуальні програми реабілітації  інвалідів.
      Відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надано допомоги 525 чоловікам на суму майже 24 тис.грн., що на 10 тис.грн. більше, ніж у 2017 році. 226 чоловікам надано послуги по ремонту та пошиттю одягу і білизни.
     Мультидисциплінарною командою надано соціальних послуг та допомог по ремонту житла, порубці та складуванні дров, ремонту білизни та одягу, 84 чоловікам, що значно більше, ніж у попередньому році.

     Проведена робота сприяла виконанню пріоритетних завдань у 2018 році. Так, охоплено всіх виявлених одиноких громадян похилого віку різними видами надання соціальних послуг, сформовано електронну базу. Забезпечено регулярне проведення моніторингу якості надання соціальних послуг та високий рівень організації праці працівників, які надають послуги.
     Щорічно проводяться профілактичні медичні огляди працівників установи.  Всі громадяни, які обслуговуються територіальним центром уклали декларації з лікарями сімейної медицини.
     Проведено 2 семінари – навчання по поліпшенню надання соціальних послуг.     Перевірено роботу соціальних робітників, щодо якості надання соціальних послуг, їх результати розглянуті на робочих нарадах.
     Для працівників установи створені хороші умови для праці. Соціальні робітники забезпечені спеціальним одягом. Впроваджено диференційовану систему мотивації працівників.
     Всім працівникам вчасно виплачується заробітна плата, оздоровчі, премії та надбавки диференційовано за результатами виконання посадових обов’язків. Так, середня зарплата соціального робітника склала у 2018 році 5864 грн., 84 відсотки складають надбавки і премії.
     Дієва співпраця з районною владою, їхніми структурними підрозділами, селищною і сільськими радами сприяє вирішенню всіх фінансових проблем. В результаті чого зросла заробітна плата, зміцнено матеріально-технічну базу, закуплено сучасне обладнання, на загальну суму 105 тис. грн.
     На протязі звітного періоду було заслухано звіти «Про роботу територіального центру по наданню соціальних послуг» на засіданні постійної комісії районної ради та двічі на оперативній нараді при голові районної державної адміністрації.
     В святкових заходах, які проводить територіальний центр, приймають участь керівники району, структурних підрозділів райдержадміністрації та райради, школярі і працівники культури. Зокрема: «Доглянута старість», «День людей похилого віку та ветерана», «Міжнародний День людей з інвалідністю» та інші.

     Робота, яка проводилась територіальним центром, висвітлювалась в засобах масової інформації на сайтах райдержадміністрації, районної ради. На інформаційно- роз’яснювальному стенді розміщується інформація щодо діяльності територіального центру, переліку соціальних послуг, порядку і умов їх надання.

Директор КУ "Територіальний центр соціального
обслуговування Мур-Кур району" В.Войтенко

 

 



« повернутися до списку новин