Мурованокуриловецька
районна рада

голова районної ради Сергій Кушнір проінформував на 22 сесії районної ради 7 скликання про роботу постійних комісій та виконавчого апарату в міжсесійний період

Переглядів: 622

Шановні депутати і запрошені!

Відповідно до пункту 2 статті 14 Регламенту районної ради  7 скликання дозвольте проінформувати вас про стан справ у районі і проведену роботу постійними комісіями та виконавчим апаратом районної ради в період між двадцятою та двадцять другою сесіями районної ради з 16 березня по 15 червня 2018 року.

В районі проведено заходи до 74-ї річниці визволення району від німецько-фашистських загарбників, 32-ї річниці Чорнобильської катастрофи, Дня вишиванки, відзначено День пам’яті і примирення, 73-ту річницю Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, проведено урочисту ходу та мітинг-реквієм з покладанням квітів до меморіалу загиблим воїнам.

В навчальних закладах району пройшло свято останнього дзвоника.

З нагоди професійних свят кращих працівників та ветеранів нагороджено грамотами, подяками та подарунками.

До Дня журналіста нагороджено Дипломом ІІ обласного конкурсу журналістських робіт “Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні”, як переможця в номінації “Краща стаття”, редактора районної газети  “Наше Придністровя” Кубляк С.А. та кореспондента Сауляка В.В, а також грамотою Національної Ради України з питань телебачення і радіо редактора комунального підприємства “Мурованокуриловецька районна редакція ефірного радіомовлення” Добровольську В.В.

31 травня відзначено 95-ту річницю утворення району. В цей день в райцентрі відкрито площу Тараса Шевченка, де встановлено пам’ятник Кобзареві, облаштовано зону відпочинку з безкоштовною мережею вай-фай і фонтаном, а також дитячий ігровий майданчик.

 Під час урочистих заходів Почесною Грамотою облдержадміністрації та обласної Ради нагороджено 7 жителів нашого району, висловлено Подяки 25-ти кращим працівникам району, відзначено Почесною відзнакою “За заслуги перед Мурованокуриловеччиною” Валерія Кулика-Куличенка, Петра Струсевича та Наталію Камінську.

Участь в цих заходах взяли голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, народний депутат України Іван Спориш, депутати обласної Ради Андрій Поліщук, Петро Струсевич, Володимир Рубанський та Лариса Білозір.

Також голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій  відвідав комунальне некомерційне підприємство “Центр первинної медико-санітарної допомоги Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області” та навчально-виховний комплекс “Середня загальноосвітня школа №1-гімназія.”

Цього ж дня за участі начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Вінницькій області Руслана Шевчука, депутата Вінницької обласної Ради Лариси Білозір в районі відкрито дві місцеві пожежні команди у селах Снітків та Долиняни.

Фінансування ремонтно-будівельних робіт приміщень пожежних депо, придбання літнього форменого одягу, техніки  для пожежників взяли на себе керівники агроформувань, депутати районної ради  Євген Гуменюк та Віктор Гора.

 Головне управління ДСНС України у Вінницькій області надало в користування Снітківській сільській раді укомплектований пожежний автомобіль ЗІЛ-131.

Особовому складу пожежно-рятувальної частини №23  вручено обладнання для порятунку потерпілих в дорожньо-транспортних пригодах і надзвичайних ситуаціях та 15

комплектів вогнестійких костюмів, які придбані за рахунок коштів районного бюджету на загальну суму 500 тисяч гривень.

З робочим візитом в травні місяці район відвідав перший заступник голови обласної державної адміністрації, голова Госпітальної ради Західного госпітального округу Андрій Гижко , який провів  засідання  на базі комунальної установи “Мурованокуриловецька лікарня планового лікування”, участь в якому взяли  директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Грабович та члени Госпітальної ради.

Присутні обговорили  хід реформи у медичній галузі, забезпечення установи медикаментами, медичним обладнанням, харчуванням хворих, кадровий потенціал лікарні і фаховий рівень медпрацівників, співпрацю з благодійною спілкою “Надія”.

В рамках робочого візиту у Вінницьку область заступник Міністра охорони здоров’я України Павло Ковтонюк 7 червня відвідав комунальне некомерційне підприємство “Центр первинної медико-санітарної допомоги Мурованокуриловецької районної ради Вінницької області” з метою визначення готовності закладів первинної медицини, які  ідуть у першу хвилю реформування та визначення проблемних питань.

Щодо стану справ в агропромисловому комплексі району.

Загальна посівна площа під урожай 2018 року складає 36349 гектарів. Зернові культури посіяно на площі 21330 гектарів, технічні – 14221 гектарів, кормові – 798 гектарів. Цукровий буряк посіяно на площі 859 гектарів, соняшник – на площі 10408 гектарів, розторопшу плямисту – 50 гектарів.

  В господарствах району триває підготовка до  збирання ранньої групи зернових культур та ріпаку, завершено підживлення озимих зернових культур, проводяться роботи по захисту сільськогосподарських культур від шкідників, хвороб та бур’янів. Проведено заготівлю кормів.

Участь місцевих рад району в конкурсах проектів розвитку територіальних громад.

Для участі в 15-му обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад від нашого району подано 29 проектів від селищної, сільських та районної рад.

Згідно рішення Конкурсної ради  від 4 червня переможцями визнано 17 проектів, в тому числі  12 екологічного напряку. Сума гранту становить 1 млн.205 тис.грн.

В міжсесійний період  район відвідав народний депутат України Іван Спориш, який провів особистий прийом громадян та  зустрівся  з працівниками районного відділу культури та  колективом навчально-виховного комплексу села Конищів, де за його сприяння виділено субвенцію в сумі 190 тис. грн. на капітальний ремонт та заміну вікон.

Депутат обласної Ради Андрій Поліщук відвідав Степанківську,  Котюжанівську, Снітківську територіальні громади та вручив дітям подарунки та продуктові набори з дитячим харчуванням до Дня захисту дітей.

Депутат обласної Ради Лариса Білозір  зустрічалася з селищним та сільськими головами з питань підготовки  проектів для участі в 15 обласному конкурсі розвитку територіальних громад.

Організувала  поїздку дітей з нашого району, переможців конкурсу-вікторини на фестиваль “ОПЕРАФЕСТ ТУЛЬЧИН-2018”, а також в аквапарк м.Хмельницький.

За її сприяння жителі району мали можливість долучитися до світу класичної музики в рамках міжнародного фестивалю імені Чайковського.

В рамках соціального експерименту, який стартував на Вінниччині, вона передала для нашої школи-гімназії сертифікат на отримання молокомату.

В міжсесійний  період жителі територіальних громад району, працівники органів місцевого самоврядування, державні службовці, підприємці та 61 безробітній взяли участь у виконанні заходів з весняної акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів району, під час якої висаджено дерев на площі понад 42 га, впорядковано 68 гектарів парків та скверів, прибрано від побутового сміття 38 км придорожніх смуг, ліквідовано 54 несанкціонованих сміттєзвалищ та приведено в належний стан                   18 організованих сміттєзвалищ, впорядковано 83 кладовища та                 9 братських могил, місць захоронення жертв нацизму та голодомору, розчищено 50 км прибережних смуг, 39 джерел та інше, - в загальному значний об’єм робіт по наведенню чистоти і порядку виконано на території кожної територіальної громади району.

Підсумки проведеної  роботи підведено на спільному засіданні колегії райдержадміністрації та Координаційної ради з питань місцевого самоврядування .

В квітні місяці організовано громадське слухання за участю лікаря Вінницького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України та менеджера компанії «VODAFONE» з приводу встановлення базової станції стільникового зв’язку на даху районного Будинку культури.

Так як в ньому прийняло участь всього 38 жителів селища, зібрання завершилось думкою щодо продовження розгляду даного питання із залученням до нього більшої кількості населення.

Активно працювали на виборчих округах окремі депутати районної ради, здійснювали прийом громадян, надавали матеріальну допомогу.

 Оформили адресну матеріальну допомогу депутати районної ради на загальну суму 156 тисяч гривень   41-му жителю району. На сьогодні повністю використали свій депутатський фонд 13 депутатів.

Крім того, з фонду голови районної ради виділено   матеріальну допомогу 6 громадянам на загальну суму 6 тис. грн., а з фонду голови райдержадміністрації 9-ти громадянам на суму 9 тис. грн.

В міжсесійний період працівниками виконавчого апарату районної ради надано методичну допомогу в питанні ведення діловодства працівникам Дерешівської та Обухівської сільських рад.

Протягом звітного періоду до районної ради надійшло   22 письмових, 15 усних звернень громадян та 1 запит на публічну інформацію.

 Комісією районної ради проведено щорічну оцінку діяльності керівників 12-ти комунальних підприємств, установ, організацій та закладів, що є об’єктами спільної власності територіальних громад сіл та селищ району, за 2017 рік, 4-ро з яких отримали високу оцінку, 7 – добру і одну задовільну.

Щодо кадрових змін в районі.

Розпорядженням голови райдержадміністрації з 18 травня 2018 року першим заступником голови райдержадміністрації призначено Петренка Ярослава Валерійовича.

Шановні депутати!

Підготовці питань на сесію передувала значна робота  апарату районної ради, постійних комісій, які за звітний період провели 14 засідань.

В процесі розгляду питань на засіданнях постійних комісій, президії районної ради депутатами внесено пропозиції і зауваження. Всі вони враховані в проектах рішень. Тому я сподіваюсь на їх активне обговорення та прийняття конструктивних рішень.

Прес-служба районної ради



« повернутися до списку новин