Мурованокуриловецька
районна рада

Снітківський сільський голова ділився з колегами досвідом залучення інвестицій

Переглядів: 879

За ініціативи депутата Вінницької обласної Ради Лариси Білозір сільські голови Тростянецького, Бершадського, Гайсинського та Теплицького районів відвідали село Снітків Мурованокуриловецького району Вінницької області, де своїм досвідом із залучення інвестицій та створення робочих місць ділився сільський голова Віктор Ольшевський. Йому вдалося залучити в село 20 млн. грн. інвестицій на створення ягідних кооперативів, таким чином створивши понад 200 додаткових робочих місць. Зокрема, інвестором став вінничанин Сергій Українець.

         Сільський голова розповів, що тепер в селі роботи вистачає усім.

         - Ми маємо 160 га саду, 14 га приватних садів, 20 га малини, 14 га лохини і 10 га полуниці - сказав Віктор Ольшевський. - Крім того, на фермерських землях посаджено 13 га вишні.

         Подумали в селі і над збутом своєї продукції. У Вінниці інвестор збудував холодильний комплекс з системою глибокої заморозки ягід загальною місткість 1,5 тис тонн. Це дозволяє мінімізувати ризики та гарантує збут і прибутковість ягідного виробництва.

         За словами сільського голови,  це тільки початок.

         - Ми маємо резерви для  розширення, - продовжує Ольшевський. - Плануємо насаджувати горобину. Це лікарська ягода і вона буде користуватися попитом не менш за малину чи полуницю. Також плануємо знайти можливість засадити 100 га вишнею. Ми порахували, аби обробити кожен гектар дерев вишні, необхідно 20 працівників, а це ще додаткових 2 тисячі робочих місць.

        Яскравим підтвердженням розвитку цього села є те, що в 2015 році в сільському садочку було 26 діток, цього року їх вже 52 і для усіх охочих не вистачає місць. При річному бюджеті села близько 400 тисяч гривень, яких не вистачає на усі потреби села, сільський голова завдяки виграному гранту у сумі 1,4 млн грн, провів на селі водогін.

         Ще одним дуже цікавим надбанням Сніткова є піролізний котел обдувного типу. Йому вдається за короткий період обігрівати великі приміщення. Оскільки його змайстрував своїми руками сам сільський голова, він і поділився своїм досвідом з присутніми.

         Ініціатор поїздки, депутат Лариса Білозір, зазначила, що досягнення села Снітків та його голови є яскравим прикладом, коли люди своїми силами роблять своє життя кращим, не чекаючи ні від кого допомоги.

         - Це має стати прикладом, як потрібно боротися за розвиток своєї землі, створювати хороші умови для життя людей, щоб люди не тікали з сіл, а хотіли повертатися, бо там їх можуть забезпечити роботою та достойним рівнем життя, - наголосила депутат.

 

Із сайту Вінницької обласної Ради

 



« повернутися до списку новин