Мурованокуриловецька
районна рада

Вінницька область обрала делегатів на Всеукраїнське обговорення змін до Конституції

Переглядів: 259

Під час публічного обговорення Конституційного забезпечення децентралізації в Україні за участі Тернопільської, Вінницької та Хмельницької областей, учасники попрацювали в групах щодо визначення пропозицій до проєкту Закону про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації, реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Представники Вінницької області на чолі з заступником голови обласної Ради Михайлом Кременюком та першим заступником голови облдержадміністрації Сергієм Здітовецьким акцентували увагу на розмежуванні повноважень та наповненні функціоналу органів місцевого самоврядування та префектур. Участь в обговоренні взяли депутати обласної Ради, голови об’єднаних територіальних громад, представники обласної Асоціації органів місцевого самоврядування, голови районних рад, експерти обласного Центру розвитку місцевого самоврядування, Асоціації міст України.

– Відбулася жвава дискусія щодо визначення прав та гарантій місцевого самоврядування, розподілення повноважень між різними гілками влади, фінансового захисту місцевого самоврядування, систему місцевих органів виконавчої влади. Допоки не буде чіткого розмежування повноважень, розподілу функціональних прав та обов’язків між виконавчою гілкою влади, яку представлятиме префект, та органами місцевого самоврядування на рівні об’єднаних територіальних громад і обласної Ради, новий формат змін до Конституції не запрацює, – прокоментував заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк.

Після загальних публічних дискусій Вінницька, Хмельницька та Тернопільська області обрали по шість делегатів на Всеукраїнське обговорення змін до Конституції в частині децентралізації. Від Вінниччини делегували заступника голови обласної Ради Михайла Кременюка, голову облдержадміністрації Владислава Скальського, голову Вінницької районної ради Сергія Сітарського, голову Вороновицької об’єднаної територіальної громади Олександра Ковінька, експерта Асоціації міст України Сергія Шмігленка та експерта процесів децентралізації Андрія Кавунця.

Із сайту Вінницької обласної Ради


 



« повернутися до списку новин