Мурованокуриловецька
районна рада

В районі відбулось штабне тренування органів управління та сил цивільного захисту

Переглядів: 599

24 квітня цього року  проведено штабне тренування з органами управління цивільного захисту Мурованокуриловецької районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на тему: «Дії у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації на гідроспорудах Новодністровського каскаду ГАЕС» під керівництвом голови Мурованокуриловецької районної державної адміністрації  Сергія Ладана, за участю директора Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Сергія Вовченка, голови районної ради Сергія Кушніра.

За легендою навчань виникла надзвичайна ситуація, внаслідок якої сталось підняття рівня води на Новодністровській ГАЕС  до максимального підпірного рівня й існує загроза руйнування греблі та катастрофічного затоплення п’яти населених пунктів району.

Під час штабного тренування здійснено оповіщення органів управління цивільним захистом та населення. Відпрацьовано протокольне рішення Комісії ТЕБ та НС на проведення евакуації мешканців населених пунктів, які підпадають у зону підтоплення.  

Відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації створено та організовано п’ять збірно-приймальних пунктів евакуації в сільських громадах с.Жван, Галайківці, Вербовець, Рівне, Дружба.

Під час навчань перевірено виконання практичної роботи збірно-приймального пункту евакуації с. Рівне. Оперативними службами району організовано охорону громадського порядку, відпрацьовано евакуацію постраждалих та надання їм екстреної медичної допомоги.

По закінченню навчань у райдержадміністрації підведено підсумки тренувань. За словами директора Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Сергія Вовченка тренування відбулось на високому організаційному рівні. Окрім того, за результатами роботи 2017 року Почесною грамотою облдержадміністрації та обласної ради за активну участь, відповідальність у виконанні завдань цивільного захисту населення і територій та вагомий особистий внесок в практичному вирішенні заходів територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту нагороджено голову райдержадміністрації Сергія Ладана.

Прес-служба районної ради

     

     

     

     

 



« повернутися до списку новин