Мурованокуриловецька
районна рада

29 серпня на Вінниччині відзначатимуть День пам’яті захисників України

Переглядів: 407

Щорічно, 29 серпня, в країні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день – данина пам’яті за нашими славними синами, які в різні часи, а особливо – в період російської агресії на сході України, поклали свої життя за нашу свободу і мирне співіснування.

Заходи спрямовані на впровадження нових традицій по вшануванню пам’яті загиблих воїнів  захисників України, єднанню української нації. Відповідно до Указу Президента України та розпорядження Кабінету Міністрів «Про заходи з відзначення у 2020 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» цього дня в державі передбачено приспущення Державного прапора України та оголошення загальнонаціональної хвилини мовчання, обмеження розважально-концертних заходів й трансляцій на телебаченні і радіо, покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань захисників України, а також проведення національно-патріотичних заходів.

Також цього року планується встановлення зменшених копій державного прапора на усіх могилах захисників України, проведення всеукраїнської акції пам’яті «Сонях».

На Вінниччині відбуватимуться поминальні заходи, організовані за участі Громадської організації «Єдина родина Вінниччини», що об’єднує батьків, родичів воїнів, які загинули під час АТО/ООС на сході України.

В Мурованокуриловецькому районі такі заходи відбуватимуться у суботу, 29 серпня.

Закликаємо всіх жителів району долучитися до поминальних заходів та вшанувати пам’ять загиблих українських воїнів!

Голова районної ради                                                                                                Сергій Кушнір
 



« повернутися до списку новин