Мурованокуриловецька
районна рада

Створення громадських об'єднань (організацій)

Переглядів: 281

До уваги жителів району!

        В наш час є багато людей, які хочуть долучитись до вирішення проблем територіальних громад, втілити свої ідеї у життя.  

      Для вирішення таких проблем потрібні об'єднані зусилля жителів, а саме створення в територіальних громадах громадських об’єднань (організацій), які будуть реалізовувати спільні ідеї у визначеному законом порядку.

     Створенні громадські об’єднання членами яких будуть жителі територіальних громад, або окремо взятого населеного пункту зможуть брати участь у різноманітних грантах. Залучення додаткових коштів іноземних партнерів, а також обласного та районного бюджетів дасть змогу вирішити ряд проблем, які хвилюють населення селища та сіл.

     Громадське об'єднання - це добровільне об'єднання фізичних осіб та/або юридичних осіб приватного права для здійснення та захисту прав і свобод, задоволення суспільних, зокрема економічних, соціальних, культурних, екологічних, та інших інтересів.

     Громадські об'єднання утворюються і діють на принципах:

1) добровільності;

2) самоврядності;

3) вільного вибору території діяльності;

4) рівності перед законом;

5) відсутності майнового інтересу їх членів (учасників);

6) прозорості, відкритості та публічності.

Порядок утворення та реєстрація громадського об’єднання здійснюється відповідно до Закону України “Про громадські об’єднання”.

Ознайомитись з даним законом можна за посиланням: 

Закон України “Про громадські об’єднання”

Зразки заяв та перелік документів необхідних для реєстрації громадського об’єднання розміщені на сайті Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області vinjust.gov.ua



« повернутися до списку новин