Мурованокуриловецька
районна рада

Іллінецька об’єднана територіальна громада – громада інноваційних бізнес-стартапів

Переглядів: 510

Житомирським та Вінницьким Центрами розвитку місцевого самоврядування 12 вересня 2018 року організовано поїздки з навчальним візитом представників територіальних громад Мурованокуриловецького, Чернівецького, Томашпілького районів Вінницької області, які разом з представниками Андрушівського району Житомирської області відвідали  Іллінецьку ОТГ.

Долучилася до організації цього заходу і депутат Вінницької обласної Ради Лариса Білозір.

Участь в даному заході від Мурованокуриловецького району взяли голова районної ради Сергій Кушнір, Обухівський, Попелюхівський та Вищеольчедаївський сільські голови Тетяна Кретюк, Майя Попова та Тетяна Квятковська.

Голова районної ради Сергій Кушнір поділився враженнями від побаченого і зазначив, що “…Іллінецька ОТГ уснує із 2016 року і нині об'єднує також громади сіл Василівка, Жадани, Красненьке, Павлівка, Хрінівка, Якубівка та безпосередньо місто Іллінці.

Іллінецькоу ОТГ можна сміливо назвати громадою інноваційних бізнес-стартапів. От лише уявіть, Іллінецька ОТГ, реалізувавши сортований пластик, змогла заробити 385 тис. гривень, тому громада працює над тим, щоб забезпечити просвітницьку роботу серед мешканців для популяризації сортування побутових відходів. Більше того, Іллінецька міська рада підписала меморандум з сусідніми громадами про організацію збору та переробки сміття. Таким чином місто Іллінці забезпечує сировину для свого сміттєсортувального цеху, який знаходиться на стадії будівництва. Додаткові надходження та робочі місця забезпечує також місцеве тепличне господарство, загальна площа якого 520 м кв.

Бюджет Іллінецької міської ради у 2015 році, ще до об'єднання, складав приблизно 14 млн. грн., після - 150 млн. грн. Але це центральна садиба, а що старостинські округи, запитаєте ви? Для прикладу: бюджет с. Красненьке до об‘єднання з Іллінцями був 650 тис. грн, зараз - більше 2,2 млн грн. Завдяки цьому по центральних вулицях зробили 3 км освітлення, якого тут ніколи не було, відбувається ремонт доріг, чого навіть старожили не пам'ятають. Цікаво і те, що видатки на фінансування проектів старостинських округів у більші ніж 1,5 рази перевищують суму податкових надходжень, що справляються на їх території…”

Такі приклади успішних громад ще раз доводять результативність обраного шляху на децентралізацію.

Прес-служба районної ради

Фотозвіт

      

      

         

 



« повернутися до списку новин