Мурованокуриловецька
районна рада

17 ОБЛАСНИЙ КОНКУРС ПРОЕКТІВ РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД: ЦИФРИ ТА ФАКТИ

Переглядів: 418

Рішенням Конкурсної ради затверджено та опубліковано список переможців 17 обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад. Так, 188 проектів громад Вінниччини здобули перемогу та отримають фінансування  з Фонду Конкурсу.

Цього року на реалізацію проєктів 17 обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад з обласного бюджету виділено 15 млн.грн.

Четвертий рік поспіль Асоціація виконує функції Адміністратора конкурсу. За ці роки нам вдалось максимально систематизувати роботу, що стосується адміністування конкурсу. Всі результати реєструвалися у спеціальній програмі, яка автоматично визначала переможців. Конкурсній Раді залишалось лише погодити ці дані та прийняти рішення у певних питаннях та зверненнях. Секретаріат ВОАОМС, як адміністратор конкурсу проектів розвитку територіальних громад, зробив все можливе, аби визначення переможців було максимально простим, прозорим і чесним.

Трішки деталей

На участь у Конкурсі online-зареєстровано 552 заявки, з яких допущено 512, решта (40 заявок) не допущено до участі в конкурсі через дублювання (35) та перевищення ліміту (5). Відповідно до Положення Конкурсу, Дирекцією опрацьовано та офіційно зареєстровано 467 проєктів,з яких 45 проєктів – не приймають участь у зв’язку з їх не поданням у паперовому вигляді. Таким чином, за перемогу та фінансування змагалось 422 проєкти.

123 проекти громад будуть профінансовані повністю, а 65 – частково. На відміну від минулих років, цього року врахували фінансову спроможність учасників, тобто можливість дофінансувати  з власного бюджету чи знайти підтримку у спонсорів.

Крім того, в результаті фінансового розподілу  по районах, виходили залишкові кошти, які для наступного по рейтингу проекту були недостатніми (2-5-10 тисяч). Таких залишків вийшло близько 150 тисяч. За їх рахунок профінасовано проекти , які йшли далі згідно рейтингової таблиці.

Нажаль, не всі громади районів, міста обласного значення та об’єднані територіальні громади прийняли участь у Конкурсі. Так, від м. Козятин не надійшло жодної заявки. Студенянська сільська ОТГ та Немирівська ОТГ  також не подали жодної заявки. По одному проекту подали  м. Ладижин, м. Могилів-Подільський, та Лука-Мелешківська, Вороновицька, Гавришівська, Войнашівська ОТГ.

Розподіл проєктів за напрямками відбувся наступним чином:

  1. Підтримка людей з обмеженими фізичними можливостями – 31 проєкт (6,6% від загальної кількості зареєстрованих проєктів);
  2. Збереження історико-культурної спадщини – 50 проєктів (10,7% від загальної кількості зареєстрованих проєктів);
  3. Розвиток спортивної та туристичної інфраструктури населених пунктів – 142 проєкти (30,4% від загальної кількості зареєстрованих проєктів);
  4. Впровадження енерго- та ресурсоощадних технологій на об’єктах комунальної власності та ОСББ, в т. ч. проведення енергетичних обстежень будівель комунальної власності з підготовкою відповідного звіту з енергоаудиту та формуванням – 111 проєктів (23,8% від загальної кількості зареєстрованих проєктів);
  5. Модернізація мереж вуличного освітлення – 118 проєктів (25,3% від загальної кількості зареєстрованих проєктів);
  6. Розбудова інфраструктури із забезпеченням функціонування Центрів безпеки (пожежно-рятувальні підрозділи, пункти громадської безпеки) – 15 проєктів (3,2% від загальної кількості зареєстрованих проєктів).


« повернутися до списку новин