Мурованокуриловецька
районна рада

В комунальному закладі "Мурованокуриловецька централізована бібліотечна система" проведено свято "Завзяті козачата"

Переглядів: 347

10 жовтня до районної бібліотеки для дітей на козацьке свято «Завзяті козачата» завітали учні 1 класу школи-ліцей №1, вчителька Гусарська Галина Зіновіївна, батьки та бабусі. Їх радо зустріли бібліотекарі.
Завідуюча районною бібліотекою для дітей Соболєва З. В. розповіла дітям, що 14 жовтня всі українці святкують одразу три свята. Перше свято – Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва та третє дуже молоде – День захисника України. Про патріотизм, героїзм, відвагу, мужність наших воїнів-захисників, козаків, які захищали і захищають нашу неньку –Україну.
Всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих, які віддали життя за нашу мирну Україну.

Козаки – це вільні люди!
Козаки – безстрашні люди!
Козаки – борці за волю
За народну добру долю!
Отож сьогодні покажіть
І всім присутнім доведіть,
Що козацькому роду
Нема переводу!

Маленьким учасникам – «Посвята у козачата» - вручені емблеми «Козачата» бібліотекарями Семеновою Т.А. та Войнаровською А.М. під супровід музичних мелодій «Ми маленькі козачата».
Діти були поділені на дві команди: «Спритні» та «Безстрашні». З ними було проведено козацько-розважальні ігри «Козацькі забави». Надзвичайно цікаво і захоплююче пройшли ігри «Козацька кмітливість», «Кашовари», «Гра з м’ячем», «Перетягування канату», «Книжковий лабіринт», «Втеча полоненого», «Коло з м’ячиком». Вони змагались у силі, спритності, винахідливості, кмітливості, грались і просто відпочивали.
Найактивнішими були юні козаки: Позур Захар, Вараниця Владислав, Зарічняк Іван, Дач Микита, Дідур Даніїл, Богдан Богдан, Мельник Артем, Ткач Вадим та козачки: Котукова Анна, Дорофеєва Олександра, Човганюк Анастасія, Мельник Анна, Шимко Віталіна, Остапович Яна.
В бібліотеці було святково оформлено історично-книжкову експозицію «І живе добра Слава Козацька».
Г.З. Гусарська щиро подякувала бібліотекарям за гарно, змістовно та розважально проведений захід. Юних читачів було записано до бібліотеки, а також вручено солодощі.



« повернутися до списку новин