Мурованокуриловецька
районна рада

В ШАРГОРОДІ ВІДБУВСЯ КУЩОВИЙ СЕМІНАР З НАПИСАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ ГРАНТОВИХ ПРОЕКТІВ

Переглядів: 411

Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування продовжує проведення навчальних кущових семінарів для представників територіальних громад області, на яких висвітлюються особливості написання та реалізації грантових проектів.

Такий семінар відбувся 15 листопада 2018 в м. Шаргород для представників Барського, Жмеринського, Могилів-Подільського, Муровано-Куриловецького, Томашпільського, Чернівецького, Шаргородського та Ямпільського районів.

В сучасних умовах грантова діяльність та залучення позабюджетних коштів являється важливим джерелом додаткових фінансів для реалізації проектів розвитку територій – саме на цьому акцентував увагу під час вступного слова Перший заступник Керівника Секретаріату ВОАОМС, Керівник Центру розвитку інвестиційної спроможності та залучення ресурсів Володимир Репей. Крім цього пан Володимир розповів про успіхи Асоціації в напрямку грантової діяльності.

Заступник голови Шаргородської районної ради Василь Федоришин наголосив на важливості роботи в напрямку залучення позабюджетних коштів для розвитку громади.

На сьогоднішній день існує безліч різноманітних фондів, організацій та програм, які готові надати фінансову допомогу, спрямовану на вирішення проблем територіальних громад. У зв’язку з цим виникає багато питань. Наприклад: з чого розпочати пошук грантодавця, який буде готовий профінансувати саме Ваш проект та як побудувати свою роботу з грантодавцем? Відповіді на ці питання для учасників семінару висвітлила під час свого виступу Головний спеціаліст Центру розвитку інвестиційної спроможності та залучення ресурсів Вікторія Захарчук.

Завідувач Центру промоцій та зовнішніх зв’язків Аліна Саволюк виступила інформацією про можливості пошуку партнерів для реалізації грантових проектів та особливості роботи з ними. Крім цього, було акцентовано увагу на важливості налагодження та розвитку комунікацій для співпраці з партнерами. Під час свого виступу пані Аліна зауважила, що на сьогоднішній день існує маса можливостей для пошуку партнерів та комунікації з ними, потрібно лише навчитися їх використовувати.

Також в кущовому семінарі прийняли участь залучені експерти, які виступили перед учасниками з інформацією, засвоєння та використаня якої, безсумнівно, матиме значну користь для розвитку громад.

        Юрій Войціцький, Радник з регіонального розвитку Вінницького ВП Центру розвитку місцевого самоврядування, провів з учасниками семінару заняття на тему «Основи роботи з проектною заявкою». Зокрема, поділився тим як переконати донора профінансувати проект, навівши приклади ідей для обґрунтування. Також пан Юрій розповів про етапи підготовки проекту, аналіз та планування.         

Координатор проектів ЄС ПРООН Анастасія Ланіна, розповіла про особливості співпраці проекту ПРООН з регіонами 2019-2020 рр., зокрема акцентувала увагу на Вінницькій області. Крім цього пані Анастасія розповіла учасникам семінару про 17 глобальних цілей сталого розвитку.

Сергій Войтенко, Заступник директора Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних установ та організацій Вінницької області, доніс до учасників заходу інформацію про організацію співробітництва територіальних громад. Зокрема, увагу було зосереджено на особливостях реалізації спільних проектів та нюансах укладення договорів про співробітництво громад.

Експерт-координатор 15 обласного конкурсу проектів розвитку громад Віктор Іщук розповів про розвиток конкурсу з тих пір, як його адміністратором стала ВОАОМС: – «Вже сьогодні конкурс можна розглядати як інструмент обміну досвідом, поширення кращих практик та розвитку громад». Крім цього пан Віктор зауважив, що проект, який не виграв – це не поразка, а сигнал до того щоб працювати та вдосконалювати свої навички.

Далі ВОАОМС планує проведення таких кущових семінарів в Немирові 20 листопада та в Бершаді 22 листопада. Загалом, до участі в кушових семінарах залучені представники територіальних громад з усіх районів області.

Із сайту Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування

      

      

 



« повернутися до списку новин