Мурованокуриловецька
районна рада

Підведено підсумки двомісячника по благоустрою населених пунктів на спільному засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради та колегії райдержадміністрації

Переглядів: 581

6 червня проведено спільне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради та колегії райдержадміністрації.

Про результати проведення весняної акції з благоустрою та санітарної очистки території населених пунктів району доповідав перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Петренко, який зазначив, що на території району з 8 березня по 8 травня проведено весняну акцію з благоустрою та санітарної очистки території населених пункті. Він відзначив територіальні громади, де питання благоустрою знаходиться на постійному контролі  і робота  в яких по підтриманні порядку організована на належному рівні – це Наддністрянська, Вищеольчедаївська, Немерченська, Рівненська, Жванська, Снітківська сільські ради.

Підтримуються добрі традиції з питань благоустрою та озеленення Галайковецькою, Конищівською, Котюжанівською, Плосківською, Обухівською, Степанківською сільськими радами. Тут постійно проводиться прибирання та ремонт територій біля адміністративних приміщень, пам'ятників.

Проте в незадовільному стані перебувають сміттєзвалища в селах Роздолівка, Петримани, Бахтин, які потребують рекультивації. Не в повній мірі проводиться централізований збір твердих побутових відходів, що в свою чергу призводить до виникнення стихійних сміттєзвалищ. Не в повному обсязі проведено розчистку діючих та недіючих кладовищ. Території кладовищ обкошені, частково розчищені від дерев, але поряд з тим сміття складується біля кладовища та не вивозиться. Аналогічна ситуація з прибиранням придорожніх смуг та громадських зупинок.

 Також з даного питання виступили: начальник філії «Мурованокуриловецький райавтодор» ДП «Вінницький облавтодор» Броніслав Качуровський та головний спеціаліст Державної інспекції з охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області  Юрій Гвоздюк.

 Крім того, на засіданні розглянуто ще ряд питань.

Про реалізацію концепції «Нової української школи» в закладах освіти району виступила начальник відділу освіти райдержадміністрації Павліна Тимощук. Вона зупинилася на основних напрямках концепції.

Виступаючи з даного питання, голова райдержадміністрації Сергій Ладан зупинився на проблемах автономії шкіл та якості освіти, створення в районі опорних шкіл та їх філій, пониження ступеня шкіл, оснащення шкіл набором меблів та комп’ютерним обладнанням, підвезення дітей до місця навчання шкільними автобусами, загального підходу до розподілу освітньої субвенції та виплати заробітної плати вчителям.

Про моніторинг та порядок створення громадських пасовищ в територіальних громадах району доповідала начальник управління регіонального розвитку райдержадміністрації Світлана Озерянська.

Про стан забезпечення жителів району якісною питною водою та хід виконання районної програми «Питна вода» доповів заступник начальника, начальник відділу житлово-комунального господарства та господарського забезпечення управління регіонального розвитку райдержадміністрації Василь Базишен.

Голова районної ради Сергій Кушнір наголосив на незадовільній якості питної води в сільських водогонах.

 Головний лікар КУ «Мурованокуриловецький районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Лариса Сидоренко проінформувала про стан заключення декларацій з сімейними лікарями в районі.

В ”Різному“ голова районної ради Сергій Кушнір довів до відома присутніх інформацію про результати 15 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Від району було подано 29 проектів, переможцями якого стали  17,  в тому числі 12 екологічного спрямування. Також  повідомив, що до Дня журналіста нагороджено спеціальними відзнаками  редактора ПП «Наше Придністров’я» Світлану Кубляк і кореспондента Володимира Сауляка, а також Грамотою Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення редактора КП «Мурованокуриловецька редакція ефірного радіомовлення» Валентину Добровольську.

Прес-служба районної ради

      

      

       

      

 



« повернутися до списку новин