Мурованокуриловецька
районна рада

В Конищеві встановлено меморіальну дошку Петру Лабатюку

Переглядів: 589

1 вересня 2018 року в Конищівській СЗШ І-ІІІ ступенів проведено заходи до Дня Знань, під час яких відкрито меморіальну дошку земляку, колишньому керівнику колгоспу “Україна”, з ім'ям якого пов'язано розквіт села і всієї громади – Петру Юхимовичу Лабатюку.

В цей день шкільне подвір'я було переповнене не лише учнями та вчителями, а й  членами родини П.Лабатюка, його друзями, одноклассниками, жителями територіальної громади.

Прибули на свято і голова районної ради С.Кушнір, заступник голови райдержадміністрації В.Козачишен, Конищівський сільський голова А.Смілянець, які в своїх виступах відзначали, що ”… Конищів завжди славився працьовитими людьми і родючими землями. За часів Петра Юхимовича  колгосп  ”Україна“  був економічно сильним господарством, передовим в районі, від землеробства і тваринництва якого отримували великі прибутки, значні кошти спрямовуючи на будівництво закладів соціальної сфери. Саме тоді було побудовано птахоферму на сто тисяч курей, цегельний завод, олійню і млин, будинок культури, цю школу, дитячий садок, заасфальтовано дороги. За символічну плату людям виділяли будівельні матеріали для будівництва власного житла. Тут працювало багато молоді, а хто бажав здобувати вищу освіту, то отримував направлення на навчання та стипендії господарства.

За життя люди висловлювали довіру Петру Юхимовичу, двічі обираючи його депутатом Вінницької обласної Ради та чотири рази – депутатом Мурованокуриловецької районної ради, а в 2015 році депутати сільської ради вшанували свого знатного земляка, назвавши в його честь вулицю в селі Конищів…“.

Кожен з учасників цього заходу згадав добрим словом Петра Юхимовича, адже він служив громаді чесно, вболівав за долю та майбутнє українського села і з повною самовіддачею проявляв талант організатора коллективного виробництва.

Проведення сьогоднішнього заходу – встановлення меморіальної дошки Петру Юхимовичу - це лише маленька частина данини людині, яка заслужила  повагу, шану та довгу пам'ять не лише односельчан, а й всіх жителів нашого району, а його справи  слугуватимуть прикладом для юних поколінь односельчан!”, - відзначив Конищівський сільський голова А.Смілянець.   

 

Керуюча справами

виконавчого апарату районної ради                                                                                                                                    Т.Покалюк



« повернутися до списку новин