Мурованокуриловецька
районна рада

Із 735 заявок конкурсу проектів територіальних громад переможцями визнано 355

Переглядів: 613

Згідно з розпорядженням голови обласної Ради від 26 лютого 2018 року № 56 “Про п’ятнадцятий обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад” та рішенням Конкурсної ради з 26 лютого було оголошено 15 обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад. 

4 червня Конкурсна рада на чолі з головою обласної Ради Анатолієм Олійником, підбила підсумки та визначила переможців у категоріях:

І категорія – сільські ради, які не входять до складу ОТГ,

ІІ категорія – селищні, міські ради міст районного значення, які не входять до складу ОТГ,

ІІІ категорія – міські ради міст обласного значення, ради ОТГ, районні ради;

ІV категорія – спільні проекти, розроблені декількома місцевими радами на основі договору про спільну діяльність.

На обласний конкурс подавались не більше 6 проектів від кожної міської ради міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад і не більше 2 проектів від кожної з сільських, селищних, міст районного значення та районних рад.

До складу Конкурсної ради увійшли заступники голови обласної Ради, перший заступник та заступник голови облдержадміністрації, голови постійних комісій обласної Ради, представники профільних департаментів облдержадміністрації.

Пріоритетними напрямами нинішнього конкурсу були визначені – підтримка людей з обмеженими фізичними можливостями, збереження історико-культурної та духовної спадщини, розвиток спортивної та туристичної інфраструктури населених пунктів, впровадження енергозберігаючих та ресурсоефективних технологій в закладах бюджетної сфери, модернізація мереж вуличного освітлення.

Крім того, заходи екологічного спрямування, підготовлені відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року №1147 “Про затвердження переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів”, які отримали позитивний екологічний висновок Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації отримали фінансування у розмірі 15 млн грн.

Із 141 поданого проекту екологічного спрямування  переможцями визнано 139. На інші напрями розвитку територіальних громад із загального фонду обласного конкурсу 30 млн грн – 15 млн розподілили між 216 проектами. Загалом участь у написанні та поданні проектів взяли 27 районів, 6 міст обласного значення та 33 з 35 об’єднаних територіальних громад.

Із сайту Вінницької обласної ради

      

      

 

 



« повернутися до списку новин