Мурованокуриловецька
районна рада

Освячення Пам’ятного Хреста в Сніткові

Переглядів: 692

Село Снітків, яке славиться красою своєї природи, вирощуванням плодово-ягідних культур, високими врожаями сільськогосподарських культур та добродушшям його мешканців, відтепер оберігатиме величний Памятний Хрест.

Протягом 24-28 жовтня ц.р. польська волонтерська група з м. Легниця в кількості 15 чоловік разом з жителями Снітківської територіальної громади виготовили та встановили п’ятиметровий Пам’ятний Хрест на старокатолицькому цвинтарі в селі полякам, які проживали на Україні і знайшли тут вічний спочинок. 30 жовтня в Сніткові відбулись заходи по його освяченню. На службу до місцевого храму завітали голова районної ради Сергій  Кушнір, сільський голова Віктор Ольшевський, керівник агроформування, депутат районної ради Віктор Гора, місцевий фермер Микола Шельвінський, які разом з жителями села та гостями помолились за всіх померлих. Службу у місцевому костелі проводили єпископ-ординарій Кам'янець-Подільської Дієцезії Римо-Католицької церкви Леон Дубравський та настоятель Храму Матері Божої Неустанної допомоги отець Валерій Добровольський.

По завершенні служби прихожани, запрошені разом з священниками помолились біля Пам’ятного Хреста, запалили лампадки та поклали квіти.

“Проведення сьогоднішнього заходу свідчить про добросусідські відносини між Польщею та Україною, є відродженням духовності нашого народу, свідчить про збереження миру і злагоди в релігійному середовищі, що в свою чергу є важливою умовою збереження єдності української нації”, - зазначив Снітківський сільський голова Віктор Ольшевський. Він подякував всім, хто долучився до цієї богоугодної справи.

 

                                                                                                                                                                                                      Прес-служба районної ради

       

 



« повернутися до списку новин