Мурованокуриловецька
районна рада

Вітання голови районної ради Сергія Кушніра до Дня Європи

Переглядів: 478

Шановні жителі Мурованокуриловецького району!

 Щороку 16 травня вся Україна відзначає День Європи, як символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах!

Рішення щодо відзначення Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані.  З травня 2003-го День Європи святкується і в нашій державі. Цей день, безперечно, став символом єднання географічної Європи, а для України − це важливий крок у зміцненні її самоідентифікації як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.    

Підписавши угоду про асоціацію з ЄС, наша країна зробила вибір – свідомо обрала курс на утвердження демократичних принципів, інтеграцію до європейських інституцій. Це шлях, який обрав сам народ. Ми прагнемо досягти європейських стандартів в усіх сферах і запроваджувати європейські принципи, у тому числі й у питаннях співробітництва, щоб взяти все найкраще з досвіду наших сусідів, які є заможними й стабільними країнами. Саме в ці дні українці справді мають нагоду разом із іншими європейськими народами продемонструвати свою єдність в утвердженні спільних цінностей і побачити нові перспективи розвитку в ЄС. Європа починається з кожного із нас. Потрібно, щоб кожен почав будувати Європу в Україні, починаючи з власної вулиці, власного села, власного міста. Маємо пам’ятати, що ми живемо в центрі Європи і тільки від нас залежить, щоб він був не лише географічний.

Здоров’я Вам, дорогі мурованокурилівчани, здійснення планів і задумів, миру, достатку, благополуччя кожній родині.  

 

З повагою,

Голова районної ради                                                                                                                        Сергій Кушнір

 



« повернутися до списку новин