Мурованокуриловецька
районна рада

Звіт про роботу КУ "Територіальний центр соціального обслуговування Мурованокуриловецького району" за 2019 рік

Переглядів: 363

 

        Основним завданням КУ "Територіальний центр соціального обслуговування Мурвоанкоуриловецького району" є виявлення громадян похилого віку, інвалідів, які потрапили у складні життєві ситуації та забезпечення якісного надання соціальних послуг за місцем проживання, в умовах стаціонарного, тимчасового або денного перебування.
        До складу комунальної установи входять:
  1. Відділення соціальної допомоги вдома.
  2. Відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.
  3. Відділення стаціонарного догляду для постійного проживання одиноких пенсіонерів.
            У відділенні соціальної допомоги вдома працює 45 соціальних робітників (41 штатна одиниця), які надали соціальні послуги  550 одиноким непрацездатним  громадянам та інвалідам, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги. Навантаження на 1 соціального робітника склало 14 чоловік при нормі 6. Соціальними робітниками надавалося більше 32 видів соціально – побутових  послуг: доставка води, придбання та доставка продуктів харчування, промислових та господарських товарів, підготовка продуктів для приготування їжі,  миття посуду, виконання повсякденних послуг, допомога при заготівлі овочів та фруктів на зиму, консервуванні, купівля та доставка медикаментів, виклик лікаря, відвідування в лікарні, оплата платежів, оформлення документів, вологе прибирання квартири, купання та інші заходи особистої гігієни, заміна постільної та натільної білизни, прання дрібних речей, допомога в обробітку городу та збиранні врожаю, в розпалюванні печей, піднесення вугілля та дров, допомога в простому ремонті житла, написання листів та інші. Непрацездатним громадянам та інвалідам, які обслуговуються відділенням соціальної допомоги вдома видано технічні засоби реабілітації та пересування 35 чоловікам.
        Відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги  на  протязі  2019 року  567 малозабезпеченим   непрацездатним
     громадянам  та  інвалідам    надано допомогу  продуктами харчування,
одягом та взуттям бувшим у вжитку. 221 літній людині було надано послуги по пошиттю та ремонту постільної білизни, одягу. При відділенні створено банк одягу для пенсіонерів. Приймається одяг та інші товари, які були у вжитку, як від благодійних організацій так і від населення для подальшої роздачі малозабезпеченим громадянам похилого віку.
         У відділенні стаціонарно догляду для постійного проживання одиноких пенсіонерів, яке розраховане на 30 ліжкомісць, станом на 01.01.2020 року перебувало на повному державному утриманні 30 громадян похилого віку, які потребують цілодобового стороннього догляду. 14 працівників відділення стаціонарного догляду надавали підопічним соціально-побутові та медичні послуги.
         У 2019 році штатна чисельність працівників становила 68 одиниць в тому числі:
1 одиниця – середній медичний персонал
8 одиниць – молодший медичний персонал
9 одиниць – спеціалісти (не медики)
50 одиниць – соціальні робітники та робітники по наданню соціальних послуг.
       Фінансово – господарська діяльність здійснюється відповідно до кошторису затвердженого головою районної ради.
       Приділяється значна увага збереженню будівель, майна, матеріальних цінностей установи. Постійно проводяться ремонтні та оновлювальні роботи приміщень, обладнання та інвентаря. Назначені матеріально – відповідальні особи за збереження матеріально – технічної бази.
        Все майно використовується за призначенням, в оренду не здається.
    
        У 2019 році пройшли навчання   з охорони праці та правил  безпечної  експлуатації електроустановок – директор установи, зав відділенням та  інженер  з охорони праці, 58 робітників пройшли навчання з підвищення кваліфікації.  
 
       Робота, яка проводилась працівниками  установи висвітлювалась в засобах масової інформації, на сайтах районної ради, районної державної адміністрації та Департаменту соціальної та молодіжної політики.
  
 
  
 В.о. директора комунальної установи Ж.М. Медвідь


« повернутися до списку новин