Мурованокуриловецька
районна рада

Демографічна ситуація Мурованокуиловецького району за 4 місяці 2019 року

Переглядів: 428

Немає нічого найщасливішого і прекраснішого ніж народження дитини та радість батьківства! Народження дитини для кожної сім`ї - чи не найголовніша, найважливіша подія у житті. Державна реєстрація актів цивільного стану спрямована на забезпечення реалізації прав і свобод громадян, а актові записи, складені державним органом державної реєстрації актів цивільного стану, є безспірними доказами засвідченого в них факту і як правило, не потребують додаткових доказів.

     За 4 місяці 2019 року Мурованокуриловецьким районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області та сільськими радами району складено 35 актових записів про народження. З них зареєстровано 4 актових записи по ст..126 СКУ- це заяви про визнання батьківства та 10 - по ст..135 СКУ - це заяви матерів-одиночок, які не перебувають у шлюбі. За даний період року в Мурованокуриловецькому районі народилось більше хлопчиків - 19, а ніж дівчаток - 16. Найпопулярнішими іменами взимку та навесні серед дівчаток стали - Соломія та Дарина, серед хлопчиків – Богдан, Захар. Незвичними та рідкісними іменами батьки називають малят серед дівчаток – Еліна, Ася, Мілана та хлопчиків – Дамір, Карім, Владлен. Відносно державної реєстрації смерті, то за 4 місяці 2019 року складено - 168 актових записів. Основними причинами смерті є порушення системи кровообігу, новоутворення та нещасні випадки. У минулому році у Мурованокуриловецькому районі в середньому смертність у 4 рази перевищувала народжуваність, а у багатьох сільських радах співвідношення фактів народження до смертей взагалі викликає тривогу. Щодо стану державної реєстрації шлюбу, то за вказаний період 21 пара закоханих зареєструвала шлюб на території району. На підставі рішень суду відділом проставлено 20 відміток про розірвання в актові записи про шлюб. Складено 6 актів про розірвання шлюбу по спільній згоді подружжя. Було розглянуто 2 справи по зміні імені та 21 справу по внесенню змін, доповнень, виправлень в записи актів цивільного стану. За 4 місяці видано 22 витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян. Також відділом проставлено 4 апостиля на офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України, з метою їх подальшого використання за кордоном. Станом на сьогоднішній день успішно функціонує пілотний проект щодо подачі заяв та звернень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану за допомогою Веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану», який був запроваджений Міністерством юстиції України у 2015 році. За допомогою Веб-порталу фізична особа може подати до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану на території України заяву або звернення через мережу Інтернет. Мурованокуриловецьким районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану протягом 4 місяців 2019 року прийнято понад 100 заяв в режимі он-лайн. Дуже хочеться покращення демографічної ситуації нашого району, а саме збільшення реєстрації шлюбу та народження, зменшення смертності та розпадів сімей.

Начальник відділу ДРАЦС                                                                                                                   Світлана Мізірійчук



« повернутися до списку новин