Мурованокуриловецька
районна рада

Мурованокуриловеччина відзначила своє 95-річчя

Переглядів: 614

31 травня відзначено 95-ту річницю з часу утворення Мурованокуриловецького району.

День району – завжди хвилююча подія для його мешканців. В цей день є гарна нагода віддати шану тим, хто творив історію району, осмислити день сьогоднішній та отримати наснагу для нових справ.

Делегація на чолі з головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм, головою райдержадміністрації Сергієм Ладаном, головою районної ради Сергієм Кушніром відвідали районний Центр первинної медико-санітарної допомоги та навчально-виховний комплекс “СЗШ №1-гімназія” смт Муровані Курилівці.

Родзинкою сьогоднішнього свята стало відкриття в центрі селища Площі Тараса Шевченка, де встановлено пам’ятник Кобзареві та облаштовано зону відпочинку з безкоштовною мережею Wi-Fi і фонтаном, а також дитячий ігровий майданчик.

Святковою піснею привітав присутніх на святі начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації, заслужений артист України Станіслав Городинський.

В святкових заходах узяли учать: народний депутат України Іван Спориш, депутати обласної Ради Петро Струсевич, Андрій Поліщук, Володимир Рубанський та Лариса Білозір.

Голова районної ради Сергій Кушнір, вітаючи присутніх, наголосив на тому, що "… День району – це свято нашої єдиної родини. Кожен, хто завітав в наш край, відчуває особливу атмосферу затишку та спокою, милується його мальовничими краєвидами, насолоджується чудовим смаком цілющої джерельної води ”Регіна“. Район розвивається, зростає його економічний та культурний потенціал, життя людей змінюється на краще, стає комфортнішим та багатшим завдяки працьовитим рукам і небайдужим серцям, натхненній праці його жителів…”. Сергій Михайлович висловив вдячність жителям територіальних громад району за працелюбність, професіоналізм, плідну працю на благо Мурованокуриловеччини.

В концертній залі районного Будинку культури відбулись урочисті заходи з нагоди свята, під час яких голова облдержадміністрації Валерій Коровій нагородив Почесною грамотою обласної державної адміністрації та обласної Ради: Миколу Арнаута, Анатолія Боднара, Валентину Динисюк, Петра Іванцова, Світлану Озерянську, Анатолія Пушкаря та Олександра Стозуба.

Також відповідно до рішень  Мурованокуриловецької районної ради “Про відзнаки районного рівня” та “Про нагородження Почесною відзнакою “За заслуги перед Мурованокуриловеччиною” з нагоди 95-ї річниці утворення Мурованокуриловецького району Валерія Кулика-Куличенка, Петра Струсевича, Наталію Камінську відзначено Почесною відзнакою “За заслуги перед Мурованокуриловеччиною”. Окрім того, за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток району висловлено подяки 25 кращим працівникам району.

Також усі присутні мали можливість оглянути виставку робіт народної творчості під назвою “Симфонія талантів учнів та вчителів Мурованокуриловеччини” “В єдності наша сила”.

Завершив святкову програму ансамбль пісні і танцю Вінницької обласної філармонії  “Поділля”. 

Прес-служба районної ради

      

      

      
 



« повернутися до списку новин