Мурованокуриловецька
районна рада

Підсумки проведення в районі з 22 по 29 січня 2018 року загальних зборів громадян за місцем проживання та “Депутатського тижня”

Переглядів: 776

Відповідно до пункту 6 статті 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статей 10 та 16 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, рішення 2 сесії районної ради 7 скликання “Про Єдиний день депутата та “Депутатський тиждень”  в районі”, рекомендацій Вінницької обласної Ради, плану основних заходів районної ради на січень 2018 року в районі з 22 по 29 січня 2018 року проводилися загальні збори громадян за місцем проживання та Депутатський тиждень. Згідно чинного законодавства селищний, сільські голови, депутати місцевих рад зобов’язані не рідше одного разу на рік звітувати про свою роботу перед виборцями, роботу ради, виконання передвиборчих програм політичних партій, які вони представляють в радах.

В районній газеті “Наше Придністров`я”, по ефірному радіомовленню, на сайті районної ради було опубліковано звернення голови районної ради до виборців, депутатів місцевих рад, селищного і сільських голів, жителів району про проведення даних заходів. Виконавчим апаратом районної ради було підготовлено методичні матеріали на допомогу депутатам районної ради та селищному, сільським головам.

Під час даного заходу про свою роботу та виконання своїх повноважень звітували депутати місцевих рад усіх рівнів, селищний, сільські голови та представники поліції району про стан  правопорядку на території сільських та селищної рад та заходи, які вживаються щодо попередження правопорушень.

Взяли участь в даних заходах і депутати Вінницької обласної Ради від Мурованокуриловецького району. Депутат Струсевич П.П. прозвітував про свою депутатську діяльність в селах Дружба, Попелюхи, Біляни, Нишівці, Жван, Галайківці,Вищеольчедаїв; Рубанський В.І. – в Конищеві, Жвану, Бахтині, Воронівцях, Михайлівцях. Довірені особи депутата Поліщука А.Л.  Пушкар А.В., Бірюков О.О., Казьмірук О.І. були присутні на зборах в Лучинці, Немерчах, Морозівці, Вищеольчедаєві.

Голова районної ради Кушнір С.М. зустрівся з виборцями сіл Михайлівці, Жван, Немерче, Обухів, голова райдержадміністрації Ладан С.В. - села Немерче. Заступник голови районної ради Нікітчук А.М. прозвітував про свою депутатську діяльність перед виборцями сіл Роздолівка та Рівне.

Селищний та сільські голови, керівники підприємств, установ, організацій району сприяли депутатам у забезпеченні необхідних умов для проведення їх звітів перед виборцями шляхом виділення приміщень для проведення зборів, повідомлення виборців про час та місце їх проведення.

Зустрічі проходили в трудових колективах підприємств, установ, організацій, закладах культури, освіти, приміщеннях сільських рад. Всього в районі відбулось 34   зустрічі, в якій взяли участь 24% громадян  від дорослого населення територіальних громад району.

Основними питаннями, які піднімались на зібраннях, були питання життєдіяльності сільських населених пунктів, зокрема необхідності проведення ремонту доріг, благоустрою населених пунктів, встановлення мережі вуличного освітлення, заміни вікон та котлів на енергозберігаючі в сільських закладах соціальної сфери  – ці питання актуальні в кожній територіальній громаді. В багатьох територіальних громадах піднімалось  питання про необхідність належного утримання сільських кладовищ, виділення земельних ділянок в розмірі 2 га жителям територіальних громад відповідно до законодавства України, забезпечення скрапленим газом, ремонту водогонів. В Роздолівці людей турбує питання поганої якості питної води в новозбудованому водогоні, в райцентрі – необхідності встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні та роздільного збирання сміття, в Немерчах та Долинянах – відсутності автобусного сполучення, Плоскому – необхідності утилізації непридатних до використання пестицидів. Важливим  та невирішеним залишається в селах питання  необхідності збільшення закупівельних цін на молоко.

Жителі територіальних громад вносили свої пропозиції щодо шляхів подолання проблем місцевого значення – це участі територіальних громад у різного роду конкурсах, залучення грантів, створення громадських організацій та необхідності посилення адміністративної відповідальності за створення стихійних сміттєзвалищ, забруднення узбіч автошляхів та берегів річок. 

Хід проведення загальних зборів висвітлювався у публікаціях районної газети та радіопередачах.

 

                                                                                                                                                                                                  Прес-служба районної ради

Фотозвіт

    

     

     

     

     



« повернутися до списку новин