Мурованокуриловецька
районна рада

Відбулась 11 сесія районної ради 7 скликання

Переглядів: 863

 

 

24 березня 2017 року відбулась 11 сесія Мурованокуриловецької районної ради 7 скликання, в роботі якої взяли участь 27 з 34-х депутатів районної ради.

Перед початком сесії депутати обрали секретаріат у складі Огірчук Л.В., Піруса В.М., Козачишена В.П.

Голова районної ради С.Ладан проінформував присутніх про стан справ у районі і проведену роботу постійними комісіями та виконавчим апаратом районної ради в період між 9 і 11 сесіями районної ради, тобто з 16 грудня 2016 по 24 березня 2017 року: …В цей період в районі проведено ряд заходів, в тому числі до Дня Соборності України, Дня Героїв Небесної Сотні, відзначено 203-тю річницю від народження Т.Г. Шевченка, а сьогодні по завершенню сесії ми проведемо заходи по відзначенню 73-ї річниці звільнення селища та сіл нашого району від нацистських загарбників під час Другої світової війни.

За звітний період в районі побував народний депутат України І.Спориш, який взяв участь в заходах до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, а також провів індивідуальний прийом громадян.

В приміщенні прокуратури особистий прийом громадян здійснив прокурор області В. Соколов.

Приємно відзначити, що за підсумками обласної культурно-мистецької акції Покровитель культури-2016 переможцем від нашого району став керівник фермерського господарства Велес Віта, депутат обласної Ради  П. Струсевич.

В сільському господарстві нашого району розпочалась пора весняно-польових робіт. На всій площі, а це 7,4 тис.га, підживлено озимі зернові культури. Проводиться підготовка грунту до закриття вологи, розпочато посів ранніх ярих, зернових та зернобобових культур. Для проведення польових робіт агроформування району в повній мірі забезпечені насінням, пально-мастильними матеріалами та мінеральними добривами.

В період з 9 лютого по 23 березня цього року в селах Морозівка, Вищеольчедаїв та райцентрі було оголошено карантин в зв’язку з розповсюдженням захворювання африканської чуми свиней. Проведення  ветеринарно-профілактичних заходів дало змогу не допустити поширення африканської чуми свиней в інших населених пунктах району. 

В міжсесійний період відбулось 18 засідань 6-ти постійних комісій районної ради, які на своїх засіданнях розглянули 34 питання, 21з яких виносяться на розгляд сьогоднішньої сесії. Також проведено 2 засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові районної ради та нараду-семінар з селищним, сільськими головами/

В цей період розпочато організаційну та практичну роботу по благоустрою населених пунктів району в рамках двомісячника, оголошеного в районі з 10 березня по 10 травня цього року, прийнято відповідне розпорядження, затверджено склад районної робочої групи, положення про конкурс на кращу територіальну громаду.

В січні цього року в районі проводились загальні збори громадян за місцем проживання та Депутатський тиждень, під час яких ви звітували перед виборцями про свою роботу, роботу рад, виконання програм соціально-економічного розвитку, місцевих бюджетів, рішень рад та доручень виборців.

Проведенню цього заходу передувала робота з боку виконавчого апарату районної ради, який підготував відповідні матеріали, довідки, листи, форми звітів, узгодив графік проведення даних зібрань, які були надіслані вам на електронні адреси або вручені особисто. Я звертався до жителів району про проведення даних заходів по ефірному радіомовленню, через районну газету та в соціальних мережах.

Звіти відбулись у 32-х населених пунктах району, в яких взяли участь майже 30 відсотків дорослого населення, яке піднімало проблеми необхідності забезпечення сталим водопостачанням та проведення ремонту доріг – ці питання актуальні в кожній територіальній громаді. Крім того, люди наголошували на необхідності освітлення сільських вулиць в вечірній та нічний час, низької закупівельної ціни на молоко, автобусного сполучення з райцентром, заміни вікон та котлів на енергозберігаючі в закладах соціальної сфери, виділення земельних ділянок для учасників АТО.

Жителі територіальних громад вносили свої пропозиції щодо шляхів подолання проблем місцевого значення – це участь селищної, сільських рад у різного роду конкурсах, залучення грантів та необхідності посилення адміністративної відповідальності за створення стихійних сміттєзвалищ та забруднення водіями узбіч автошляхів, адже існуючий сьогодні розмір штрафу за порушення правил благоустрою від 300 до 1700 гривень є недостатнім.

 В міжсесійний період ми разом з заступником голови районної ради А.Нікітчуком, за участю Мурованокуриловецького селищного, Снітківського, Немерчанського сільських голів Г.Цибульської,В.Ольшевського, А. Михайленка в обласній Раді взяли участь в засіданні “круглого столу” з народними депутатами України від Вінницької області, де обговорювались проблемні питання, які можуть бути вирішені народними депутатами шляхом законодавчої ініціативи, зокрема необхідності прийняття законів щодо об’єднання громад, розташованих на територіях суміжних районів,  використання земель поза межами населених пунктів, про електричну енергію та інше.

Повідомляю, що відповідно до постанови Верховної Ради України позачергові вибори Степанківського сільського голови призначено  на 30 квітня 2017 року, а згідно постанови Степанківської територіальної виборчої комісії на цю ж дату призначено проміжні вибори депутата сільської ради замість вибулого.

Крім того, 19 березня відбулись проміжні вибори депутата Роздолівської сільської ради, яким обрано Безуглу Ольгу Миколаївну, а позавчора на сесії сільської ради її обрано секретарем Роздолівської сільської ради.

Щодо кадрових змін в районі.

В міжсесійний період начальником управління регіонального розвитку райдержадміністрації призначено С.Озерянську.

Нагадую, що 1 квітня 2017 року закінчується строк подачі  декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2016 рік керівництва, працівників та депутатів районної, селищної та сільських рад до Національного агентства з питань запобігання корупції шляхом заповнення електронної форми. З метою надання вам допомоги в їх оформленні на сайті районної ради виконавчим апаратом районної ради розміщено відповідні рекомендації та відео, з якими вас просили ознайомитись, та надіслано відповідні листи-роз’яснення…”

По основному питанню порядку денного “Про хід виконання Єдиної комплексної правоохоронної програми Мурованокуриловецького району на 2016-2020 роки” доповідав начальник Мурованокуриловецького відділення поліції Могилів-Подільського відділу поліції ГУНП у Вінницькій області Токан С.В.Депутати внесли зміни до даної програми, додатково виділивши 90 тис. грн. на покращення матеріально-технічного оснащення відділення поліції.

Депутатським корпусом підтримано прийняття Районної програми роздільного збирання твердих побутових відходів та рекультивації сміттєзвалищ в Мурованокуриловецькому районі на 2017-2021 роки загальним обсягом фінансування 12472,0 тис. грн., а також Районної програми фінансової підтримки Могилів-Подільського прикордонного загону в питанні забезпечення протидії протиправній діяльності на державному кордоні на 2017-2020 роки, на яку буде виділено з районного бюджету 800 тис. грн.

Крім того, внесено зміни в Районну програму забезпечення виконання Мурованокуриловецької райдержадміністрацією делегованих їй Мурованокуриловецької районною радою повноважень на 2015-2017 роки, Районну програму військово-патріотичного виховання та підготовки молоді до служби в Збройних Силах України на 2015-2017 роки, Районну програму поліпшення техногенної та пожежної безпеки населених пунктів усіх форм власності, розвитку інфраструктури оперативно-рятувальної служби Мурованокуриловецького району на 2016-2020 роки, Районної програми охорони здоров’я на 2016-2020 роки, якими додатково виділено з районного бюджету кошти на їх фінансування. Продовжено терміни дії Районної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз та Районної програми по реалізації у Мурованокуриловецькому районі основних напрямків земельної реформи на 2017 та 2018 роки відповідно.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Власова Г.М. доповіла про виконання районного бюджету за 2016 рік, доходи якого склали 145002,2 тис. грн., видатки – 142799,2 тис. грн., а також про внесення змін до рішення 9 сесії районної ради 7 скликання від 16 грудня 2016 року №138 “Про районний бюджет на 2017 рік” (зі змінами).

 Також депутати затвердили технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок 36-ти громадян для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території Мурованокуриловецького району та 5 рішень з питань регулювання комунальної власності.

Під час обговорення питання фонду депутата районної ради, по якому доповідав заступник голови районної ради А.Нікітчук, депутати внесли пропозицію грошову допомогу надавати одній особі протягом року не більше ніж 3-ма депутатами. За результатами голосування фонд затверджено по  5000 грн. на кожного депутата районної ради.

Активно обговорювалось питання щодо затвердження технічної документації із нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що надається гр.. Губі літі В.В. для ведення фермерського господарства на території Рівненської сільської ради. Депутатом районної ради В.Ольшевським висловлено зауваження про те, що, на його думку, низька грошова оцінка (55238 грн) даної земельної ділянки площею 10 га. За результатами голосування дане рішення не прийнято.

По решті питань порядку денного прийнято відповідні рішення, з якими можна ознайомитись на сайті районної ради в розділі “Рішення районної ради  7 скликання”.

Фотозвіт

    

    

         

 

Керуюча справами виконавчого апарату районної ради Т.Покалюк



« повернутися до списку новин