Мурованокуриловецька
районна рада

Вітання голови районної ради з Днем Конституції України

Переглядів: 518

Шановні жителі територіальних громад району!

28 червня 1996 року відбулась визначна історична подія в духовному і політичному житті українського народу – була прийнята перша Конституція незалежної української держави, яка законодавчо закріпила незалежність України.

Саме через Конституцію реалізується ідея, що держава функціонує для людини та відповідає перед нею за свою діяльність. І це є головним її обов’язком!

Всі ми прагнемо, щоб задекларовані права стали реальністю, щоб люди почували себе захищеними і впевнено дивилися в майбутнє.

Коли кожен громадянин України відчує, що його життя, здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека дійсно визнані найвищою цінністю, тоді ми зможемо з гордістю заявити: “Україна стала демократичною державою!”.

Безперечно, життя не стоїть на місці, і сьогодні  суспільство і держава вимагають необхідності змін, які мають забезпечити незворотність децентралізації влади та сформувати якісну систему місцевого самоврядування, основою якої є спроможна територіальна громада.

І перші кроки на цьому шляху вже зроблено.

Дано старт фінансовій децентралізації, розпочато реформу адміністративно-територіального устрою та добровільне об’єднання територіальних громад, що має наділити місцеве самоврядування такими фінансовими та економічними повноваженнями, що дасть змогу надавати жителям якісні адміністративні та соціальні послуги та самостійно розпоряджатися бюджетом.

Тож давайте жити і працювати для незалежної України, заради своїх дітей, заради кращого життя європейського рівня, про яке мріяли і боролись наші предки, віддали життя Герої Небесної Сотні, а зараз гинуть наші побратими охороняючи кордони держави. 

Від усього серця бажаю вам міцного здоров’я та творчого натхнення, добробуту і затишку у ваших родинах, мудрості і далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону нашої країни – народовладдя, гуманізму та законності.

 

З повагою,

Голова районної ради                                                                                           Сергій Кушнір  

 

 



« повернутися до списку новин