Мурованокуриловецька
районна рада

Відбулась 35 сесія Вінницької обласної Ради

Переглядів: 581

Перед початком роботи 35 чергової сесії обласної Ради 7 скликання 65 депутатів, які зареєструвались, вшанували пам’ять всіх загиблих в зоні Операції Об’єднаних сил хвилиною мовчання.

До складу секретаріату були обрані від «Блока Петра Порошенка «Солідарність» Василь Ліцький, від «Об’єднання «Самопоміч» Ярослав Хребтій, від  «Українського об’єднання патріотів «УКРОП» Олександр Васильчук.

На сесії обласної Ради присутні виконувач обов'язків прокурора Вінницької області Сергій Сухоребрий, перший заступник начальника Управління Служби безпеки України у Вінницькій області Роман Лех, заступник начальника Головного управління у Вінницькій області  Сергій Сокиран, керівник апарату Вінницького окружного адміністративного суду Сергій Климчук, заступник керівника апарату Вінницького апеляційного адміністративного суду Олександр Кравчук.

Головуючий на сесії Анатолій Олійник звернув увагу депутатів обласної Ради на необхідності дотримання в депутатській діяльності та під час голосування  в сесійній залі вимог Закону України «Про запобігання корупції» та врегулювання конфлікту інтересів.

Розпочали сесію з вручення відзнак Верховної Ради України та Почесних грамот обласної Ради та облдержадміністрації. Вітали нагороджених голова обласної Ради Анатолій Олійник та голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Почесною Грамотою Верховної Ради України  нагородили члена ради Вінницької  міськрайонної громадської організації «Асоціація жертв  Чорнобиля»  Олександра Павельчука. Членів цієї ж організації Михайла Дзюбенка та Дмитра Павельчука, а також трудовий колектив Вінницького обласного краєзнавчого музею та завідувача науково-дослідного відділу новітньої історії Вінницького обласного краєзнавчого музею Ларису Семенко, директора Вінницького соціально-економічного інституту ВНЗ «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» Ганну Давиденко та директора Верхівського сільськогосподарського коледжу Вінницького національного університету Олександра Кушніра нагородили Грамотами Верховної Ради України.

Почесну відзнаку «За заслуги перед Вінниччиною» вручили фельдшеру зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 56 бригади, молодшому сержанту медичної служби Олексію Ільїну.

Почесною грамотою Вінницької облдержадміністрації та Вінницької обласної Ради нагородили голову Бершадської районної ради Михайла Бурлаку, Гайсинського міського голову Анатолія Гука, Сутисківського селищного голову Леоніда Дідуха, голову Мурованокуриловецької районної ради Сергія Кушніра, Ладижинського міського голову Валерія Коломейцева, голову Літинської районної ради Віталія Мельника, голову Калинівської  районної ради Василя Поліщука, Росошанського сільського голову Володимира Сличука, Дашівського селищного голову Сергія Тітаренка, Крижопільського селищного голову Олександра Третьякова, голову «Обласного фонду сприяння інвестиціям та будівництву» Володимира Бабошина та депутата обласної Ради Олександра Корнійчука.

Від депутатського корпусу привітали голову постійної комісії обласної Ради з питань законності, боротьби з корупцією, люстрації, регламенту та депутатської діяльності Андрія Вигонюка з одруженням.

Також Анатолій Олійник поінформував присутніх про кадрові зміни, які відбулись в області. А саме – головою Козятинської райдержадміністрації призначено Юрія Слабчука. Також з 27 вересня 2018 року виконувачем обов’язків начальника управління спільної комунальної власності територіальних громад області призначено Івана Бойка.

Під час затвердження порядку денного Анатолій Олійник повідомив, що для розгляду на пленарному засіданні чергової 35 сесії було запропоновано 87 питань. Після проведення президії обласної Ради з обговорення питань порядку денного їхня кількість стала 75. 

Під час обговорення порядку денного депутат обласної Ради Людмила Щербаківська виступила з пропозицією внести проект рішення щодо внесення змін у склад постійних комісій. За цю пропозицію проголосували 29 з 65 присутніх депутатів.

Депутат обласної Ради Владислав Рой запропонував перенести  питання №48 «Про передачу лісу у комунальну власність Зозулинецької територіальної громади Козятинського району» на №20 у зв’язку з тим, що на засідання сесії приїхали мешканці територіальної громади». 50 депутатів проголосували за такі зміни.

Депутат Сергій Кривешко  вніс пропозицію перенести питання №75 «Про звернення депутатів Вінницької обласної Ради до депутатів Верховної Ради України, щодо подолання вето Президента України на Закон України №5495», що стосується лісу-кругляку. «За» проголосувало 48 депутатів.

Депутат Олександр Крученюк запропонував перенести питання №55  «Про створення комунальної установи «Видавничий дім «Моя Вінниччина» на №9, оскільки під цим номером йде питання «Про регіональну програму сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Вінницькій області на 2019-2021 роки», у якій вже затверджується діяльність видавничого дому. 49 голосами депутати підтримали цю пропозицію.

Також депутат Юрій Семенюк вніс пропозицію включити в порядок денний питання «Про надання у довгострокове тимчасове користування лісової ділянки для освітньо-виховних цілей без зміни цільового призначення та без вилучення її у постійного користувача». 34 депутати підтримали цю пропозицію.

Нагадуємо, що робота сесії транслюється на офіційному веб-сайті обласної Ради в режимі он-лайн https://vinrada.gov.ua/onlajn-translyaciya.htm та в режимі аудіо на площу перед приміщенням, а також здійснюється аудіо- та відео трансляція в вестибюлі приміщення.

Із сайту Вінницької обласної Ради

      

      

      

      



« повернутися до списку новин