Мурованокуриловецька
районна рада

ЗУСТРІЧ З ЛІКВІДАТОРАМИ АВАРІЇ НА ЧАЕС

Переглядів: 493

12 грудня в залі засідань районної ради відбулася зустріч керівництва району з ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС за участю заступника голови районної ради Андрія Нікітчука, заступника голови райдержадміністрації Валерія Козачишена, начальників структурних підрозділів райдержадміністрації. Перед присутніми виступили заступник голови райдержадміністрації Валерій Козачишен та голова Мурованокуриловецької ГО «Союз Чорнобиль України» Ольга Андрущак.
По питаннях соціального захисту чорнобильців інформувала начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Тетяна Войтенко. Вона зазначила, що за 11 місяців 2018 року надано пільг з оплати житлово-комунальних послуг, послуг зв’язку, на придбання твердого палива на загальну суму 72 тис. грн.. Виплачено компенсації на продукти харчування, оздоровлення, за додаткову відпустку на загальну суму понад 214 тис. грн., перераховано за медичне обслуговування більше 18 тис. грн.. До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС виплачено одноразову матеріальну допомогу 10 вдовам померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, на суму 4 тис. грн.. 
З ліквідаторами обговорювались питання щодо пільгового перевезення, перерахунку пенсій, придбання ліків, санаторно-курортного лікування тощо.
Під час зустрічі заступник голови районної ради Андрій Нікітчук, заступник голови райдержадміністрації Валерій Козачишен за особливий внесок у ліквідації аварії на ЧАЕС та активну життєву позицію вручили Почесну Грамоту облдержадміністрації та обласної Ради жителю с. Роздолівка Олександру Бриндаку. 
По завершенню зустрічі біля пам’ятного знаку «Героям Чорнобильцям» відбувся мітинг-реквієм. Всі присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання і поклали квіти до пам’ятного знаку.

Прес-служба районної ради

Фотозвіт

 

  

  

 

 

 



« повернутися до списку новин