Мурованокуриловецька
районна рада

В районі вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

Переглядів: 801

    

 

24 березня виповнилось 73 роки з дня визволення Мурованокуриловецького району від нацистських загарбників у Другій світовій війні 1939-1945 років. Участь в урочистих заходах взяли заступник голови районної ради А.Нікітчук, перший заступник голови райдержадміністрації Іван Гончар, заступник голови райдержадміністрації В.Козачишен, Мурованокуриловецький селищний голова Галина Цибульська, депутати районної ради, працівники установ, підприємств, організацій, ветерани. Керівництво району, присутні поклали квіти до Меморіалу загиблим воїнам і вшанували пам'ять захисників, які віддали життя за волю й незалежність нашої країни, хвилиною мовчання.

На честь 73-ї річниці визволення пролунав військовий салют.

Виступаючи перед присутніми, заступник голови районної ради А.Нікітчук сказав : Важко згадувати ветеранам той період, коли 20 липня  1941 року німецькі війська окупували наш район, принісши з собою жорстоке знущання над населенням, смерть та руйнування. І лише в другій половині березня 1944 року розпочались бої за його визволення, які вели 240-ва Київсько-Дніпровська дивізія під командуванням полковника Уманського та  4-та гвардійська Овруцька повітряно-десантна дивізія під командуванням генерал-лейтенанта Румянцева.

Після визволення району, за який віддали своє життя 434 воїни, 9 тисяч наших земляків пішли на фронти війни, кожен третій з яких загинув.

Минають роки, покоління змінює покоління, але назавжди залишиться у серцях потомків пам’ять про ті буремні роки, коли здригалася рідна земля, горіли села, гинули тисячі мирних жителів.

 Низько вклоняємося ветеранам за мир і свободу.  Кожен з них – це жива історія України, приклад мужності та патріотизму. Низький уклін їм! І вічна пам'ять загиблим!

Ми шануємо і пам'ятаємо всіх, хто захищав нашу землю від німецько-фашистських загарбників, і пишаємося героями, які сьогодні відстоюють нашу незалежність і захищають нас кожен день.

Уперше за ці роки ми знову стали на захист України, її свободи та територіальної цілісності. Стали всі: патріоти, що взяли до рук зброю, і волонтери – тисячі українців, у тому числі і ми з вами, які годують і споряджають військових у зоні АТО.

 Нинішні захисники України стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Для них найвищим законом буття є і залишиться захист рідної Вітчизни, її свободи і незалежності.

 Тож бажаємо всім захисникам нашої Батьківщини, їх родинам та всім жителям району здоров'я, добробуту, тепла й затишку, оптимізму і здійснення найзаповітніших мрій.

Нехай квітне і розвивається наша рідна земля, а життя кожної родини буде наповнено миром, радістю, благополуччям і впевненістю у завтрашньому дні!

Слава воїнам-визволителям! Слава Україні!.

 

Керуюча справами виконавчого апарату районної ради   Т.Покалюк

 



« повернутися до списку новин