Мурованокуриловецька
районна рада

«Зупинимо пандемію: безпека і здоров'я на роботі можуть врятувати життя!» - девіз Всесвітнього дня охорони праці 2020

Переглядів: 336

Сьогодні, 28 квітня, Всесвітній день охорони праці. Вперше під такою назвою його відзначили у 2003 році за ініціативою Міжнародної організації праці.

Щорічно з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці та запобігання нещасним випадкам на виробництві, а також професійним захворюванням в Україні відзначають День охорони праці. Відповідно до указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006, цей день збігається зі Всесвітнім днем охорони праці.

У 2020 році МОП у Всесвітній день охорони праці робить акцент на надзвичайно важливій проблемі, актуальній для всього зайнятого населення у світі.

Девіз Дня охорони праці 2020 звучить так:«Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя».

Тему змінено через поширення коронавірусної інфекції COVID-19. До початку пандемії МОП планувала присвятити День охорони праці 2020 іншій проблемі — насильству і домаганню у сфері праці.

Міжнародна організація праці так обґрунтувала зміну теми: зростає занепокоєння щодо швидких темпів поширення коронавірусної інфекції в одних регіонах світу та щодо спроможності зберегти тенденцію до їх скорочення — в інших. Уряди, роботодавці, працівники та їхні організації стикаються з колосальними викликами, намагаючись боротися з пандемією COVID-19 і забезпечити безпечні та здорові умови праці. На додаток до нинішньої кризи, має місце стурбованість щодо відновлення діяльності у спосіб, який забезпечить підтримання прогресу, досягнутого в припиненні передачі інфекції.

Саме тому Всесвітній день охорони праці, який також називають Днем безпеки та здоров’я на роботі, буде присвячений подоланню спалаху інфекційних захворювань у світі праці, з особливою увагою до пандемії COVID-19. Його мета — стимулювати національний тристоронній діалог із безпеки і здоров’я на роботі (БЗР).

МОП прагне використати цей день для підвищення обізнаності щодо впровадження безпечної практики на робочих місцях і ролі, яку відіграють служби охорони праці на роботі. Увагу також буде приділено середньо- і довгостроковій перспективі, включно з відновленням і забезпеченням готовності в подальшому, зокрема інтеграції відповідних заходів у системи та політику управління БЗР на національному рівні та рівні підприємств.

Тільки спільними зусиллями можливо забезпечити право працівників на безпечні умови праці.



« повернутися до списку новин