Мурованокуриловецька
районна рада

Відбулось експонування інформаційно-просвітницьких стендів

Переглядів: 416

З 1 по 8 листопада у у виставковій залі районного краєзнавчого музею імені Федора Коновалюка здійснювалося експонування інформаційно-просвітницьких стендів про події та етапи Української революції 1917-1921 років «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921» та фотодокументальної виставки «УПА – відповідь нескореного народу».

До огляду виставок долучились учні та педагогічні працівники закладів освіти, культури, підприємств, установ та організацій району.

8 листопада переглянули плакати експозиції  заступник голови районної ради Андрій Нікітчук та заступник голови райдержадміністрації Валерій Козачишен. 

За екскурсійний період відвідувачі мали змогу ознайомитися з фактами з історії про події та етапи Української революції 1917-1921 років та з різними аспектами її перебігу, поглибити та розширити знання, отримані раніше, глибше усвідомити здобутки революції та причини її поразки, а також вивчити питання створення Української державності.

Також відвідувачі ознайомились з фотографіями, документами, картами та інфографіками цілісної картини протистояння Організації українських націоналістів та Української повстанської армії з нацистським і комуністичним тоталітарними режимами під час Другої світової війни та повоєнний час.

  

Працівниками музею після огляду виставки зі старшокласниками та учителями історії Мурованокуриловецьких НВК «СЗШ І-ІІІ ступенів №1-гімназія», СЗШ І-ІІІ ст. №2 та загальноосвітньої санаторної школи-інтернат І-ІІІ ступенів для дітей з захворюваннями серцево-судинної системи було організовано обговорення низки побачених подій, де діти вчились робити висновки про віхи історії України, а головне – вони висловлювали свою готовність захищати соборність та незалежність рідної держави.

Прес-служба районної ради

 



« повернутися до списку новин