Мурованокуриловецька
районна рада

Про зміни в порядку надання пільг з 1 січня 2020 року

Переглядів: 307

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2019 року № 1123 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо питань надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг» внесено зміни до Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 17 квітня 2019 року № 373.

Внесеними змінами скасовано обмеження, яке не дозволяло пільговикам після 15 жовтня і 15 травня переходити на готівкову форму виплати пільг

З 1 січня 2020 року пільгові категорії населення мають право у будь-який час подати заяву про перехід на грошову готівкову форму виплати пільг на житлово-комунальні послуги.

Відповідно до зазначеної Постанови  пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

Громадяни, яким надається пільга у грошовій готівковій формі, зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги в повному обсязі (без знижки).

Просимо пільговиків визначитись із формою отримання пільг – готівкова чи безготівкова – та у разі прийняття рішення про отримання пільг у грошовій готівковій формі, надати відповідну заяву із зазначенням реквізитів рахунку в уповноваженому банку до управління праці та соціального захисту населення за адресою: смт Муровані Курилівці, вул. Соборна, буд. 41 (кабінет №1).

Особи, які прийняли рішення продовжувати використовувати пільги в грошовій безготівковій формі та подали до управління праці та соціального захисту населення номер мобільного телефону, і надалі щомісячно будуть отримувати смс-повідомлення від АТ Ощадбанк про проведені платежі: про загальний розмір пільги та суми до сплати за конкретну послугу або послуги (у разі, якщо перерахована загальна сума пільги не покрила вартість фактично спожитих послуг).

Про проведені уповноваженим банком платежі можна дізнатися не лише в смс-повідомленні, а й на офіційному сайті АТ Ощадбанк, зареєструвавшись в особистому кабінеті пільговика.

 Для цього потрібно:

  1. Зайти на офіційну сторінку АТ Ощадбанк;
  2. Обрати вкладку «Інші розділи» в пункті «Інші послуги» обрати меню «Безготівкова монетизація субсидій та пільг»;
  3. Обрати пункт «Фіз. особам» та здійснити «Вхід»

або перейти за посиланням https://pkb.oschadbank.ua/login

При реєстрації необхідно зазначити мобільний номер телефону,  інформація про який була надана до управління соціального захисту населення.

Інформацію, що стосується нарахування пільг, громадяни можуть отримати звернувшись до управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації або за телефоном 2-25-92.



« повернутися до списку новин