Мурованокуриловецька
районна рада

ІНФОРМАЦІЯ про підсумки проведення в районі в січні – лютому 2019 року загальних зборів громадян за місцем проживання та “Депутатського тижня”

Переглядів: 530

В січні-лютому 2019 року  в районі проводилися загальні збори громадян за місцем проживання та Депутатський тиждень, під час яких селищний, сільські голови, депутати сільських, селищної, районної, обласної рад звітували про свою роботу перед виборцями, роботу ради, виконання передвиборчих програм політичних партій, які вони представляють в радах.

В районній газеті “Наше Придністров`я”, по ефірному радіомовленню, на сайті районної ради було опубліковано звернення голови районної ради до виборців, депутатів місцевих рад, селищного і сільських голів, жителів району щодо даних заходів, висловлювався хід їх проведення. Виконавчим апаратом районної ради було підготовлено методичні матеріали на допомогу депутатам районної ради та селищному, сільським головам.

Під час даного заходу про свою роботу та виконання своїх повноважень звітували депутати місцевих рад усіх рівнів, в тому числі 22 депутати районної ради, селищний, сільські голови та  представники поліції району про стан  правопорядку на території сільських та селищної рад та заходи, які вживаються щодо попередження правопорушень.

Взяв участь в даних заходах і депутат Вінницької обласної Ради від Мурованокуриловецького району Струсевич П.П., який прозвітував про свою депутатську діяльність в селах Дружба, Попелюхи, Біляни, Нишівці, Жван, Галайківці, Вищеольчедаїв.

Голова районної ради Кушнір С.М. зустрівся з виборцями сіл Біляни, Попелюхи, Михайлівці, Лучинчик, Рівне, Немерче,  Жван. Заступник голови районної ради Нікітчук А.М. прозвітував про свою депутатську діяльність перед виборцями сіл Роздолівка, Долиняни, Вищеольчедаїв, Галайківці та Дерешова.

Селищний та сільські голови, керівники підприємств, установ, організацій району сприяли депутатам у забезпеченні необхідних умов для проведення їх звітів перед виборцями шляхом виділення приміщень для проведення зборів, повідомлення виборців про час та місце їх проведення.

Зустрічі проходили в трудових колективах підприємств, установ, організацій, закладах культури, освіти, приміщеннях сільських рад. Всього в районі відбулось 35 зустрічей, в якій взяли участь 19% громадян  від дорослого населення району.

Основними питаннями, які піднімались на зібраннях, були питання життєдіяльності сільських населених пунктів, зокрема добровільного об’єднання територіальних громад, необхідності проведення ремонту доріг, вуличного освітлення, благоустрою населених пунктів, забезпечення пільговим газом. В багатьох територіальних громадах актуальним є  питання необхідності належного утримання сільських кладовищ, а також будівництва та реконструкції водогонів в селах Бахтин,  Долиняни, Котюжани, Вищеольчедаїв, Лучинець.

В Роздолівці людей турбує питання неякісної питної води в новозбудованому водогоні; в Сніткові, Роздолівці, Дерешові, Виноградному, Житниках є проблема в забезпеченні кваліфікованими працівниками лікарської амбулаторії ЗПСМ та ФАПів; в Немерчах, Попелюхах, Бахтині та Долинянах – відсутності автобусного сполучення.

 Жителі с. Вищеольчедаїв висловили пропозицію щодо необхідності відновлення роботи каси Ощадбанку, встановлення на території села банкомату та терміналу.

Важливим  та невирішеним залишається в селах питання  низьких закупівельних цін на молоко та необхідності створення нових робочих місць.

Жителі територіальних громад вносили свої пропозиції щодо шляхів подолання проблем місцевого значення, в тому числі за рахунок участі сільських рад в XVI обласному конкурсі розвитку територіальних громад та необхідності створення  сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Депутати районної ради-керівники агроформувань тісно співпрацюють з радами, на територіях яких вони орендують земельні ділянки, надаючи  допомогу у вирішенні їх проблем.

Разом з тим, на даних зібраннях не звітувала більшість депутатів сільських та селищної рад.

Підсумки проведення заходів підведено на засіданні постійної комісії районної ради з питань регламенту, депутатської діяльності і етики, гласності, адміністративно-територіального устрою, взаємодії з органами місцевого самоврядування, зміцнення законності і правопорядку, надзвичайних ситуацій, охорони прав людини.

З приводу піднятих на зібраннях проблем районною радою направлено листи державним банкам України, райдержадміністрації та Вінницькій обласній Раді.

Прес-служба районної ради



« повернутися до списку новин