Мурованокуриловецька
районна рада

Відзначено 74 -ту річницю визволення України від нацистських загарбників

Переглядів: 507

26 жовтня в Мурованих Курилівцях за участю керівництва району, голови ради ветеранів, представників трудових колективів підприємств і організацій,  учнівської молоді та громадськості селища відбувся мітинг-реквієм з нагоди 74-ї річниці визволення України від нацистських загарбників.  В урочистостях взяли участь заступник голови районної ради Андрій Нікітчук та працівника виконавчого апарату районної ради.

     Біля  Меморіалу загиблим воїнам до присутніх звернувся  перший заступник голови райдержадміністрації Ярослав Петренко: «За перемогу над фашизмом наш народ заплатив неймовірно високу ціну - мільйони загиблих, поранених та ненароджених. Близько 9 мільйонів українців полягли на полях боїв, загинули в окупації, у концтаборах, гетто та в'язницях. Десятки тисяч українських міст і сіл було перетворено на руїни, чверть мешканців залишилися без даху над головою. Кордони України були непорушними, поки до нас знову не повернулася війна. Цього разу вона прийшла зі сходу. Варто завжди пам’ятати, що сучасні захисники України є гідними слави своїх дідів та прадідів й самовіддано боронять незалежність нашої держави».

     Також голова районної ветеранської організації Віктор Макітрук привітав учасників мітингу з визначною подією в житті нашої держави - Днем визволення України. Від молодого покоління перед присутніми виступив учень 10 класу школи № 2 смт Муровані Курилівці  Ярослав Габрійчук.

       Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, які віддали життя за наше майбутнє. Мітинг завершився покладанням квітів до Меморіалу загиблим воїнам.

      

      



« повернутися до списку новин