Мурованокуриловецька
районна рада

Комунальною установою "Районний Будинок культури "Жовтень" в рамках культурно-мистецького проєкту «Козацький тріумф» відбулись “Козацькі забави-2019”

Переглядів: 300

14 жовтня, в РБК «Жовтень» в рамках культурно-мистецького проєкту «Козацький тріумф» відбулись “Козацькі забави-2019”, присвячені Дню захисника України та Дню Українського козацтва.

Щирі й теплі слова вітань адресувала усім присутнім начальник відділу культури і туризму Мурованокуриловецької РДА Валентина Веклюк.

Свою мужність, швидкість, активність проявили учні і батьки 2 команд : «Рівненські козаки», Рівненського НВК та «Сила поколінь», Мурованокуриловецької школи-ліцею № 1.

Всі присутні стали свідками цікавого дійства, поринули у часи козацької минувшини, відчули себе нащадками славного козацького роду.

Як показали змагання, всі учасники знають, пам`ятають і свято бережуть славну історію війська запорізького, відроджують та плекають у своїй душі нескорений та непоборний козачий дух.

Найголовніше те, що наші козаки не підвели свої команди, а йшли разом до кінця змагань так, як у часи Козацької Січі - до останнього бою, подиху, тільки разом. У козацьких забавах перемогла дружба!

Музичні вітання для усіх присутніх лунали від народного аматорського чоловічого ансамблю «Рівненські козаки», вихованців будинку дитячої та юнацької творчості Артема Мніха, Ольги Мойсеєвої-Петровіни, та учениці школи-ліцею № 1 Софії Костянець.

На святі були вручені подяки відділу культури і туризму директору Мурованокуриловецької школи-ліцею № 1 Ларисі Вудвуд, та директору Рівненського НВК Ніні Сауляк за розвиток та відродження української культури, народних традицій, за проведення заходів національно-патріотичного спрямування.

Всі присутні по закінченні свята мали змогу почастувати козацьку юшку та пиріжки.



« повернутися до списку новин