Мурованокуриловецька
районна рада

Проекти-переможці отримують фінансову підтримку

Переглядів: 342

Продовжується робота з реалізації проектів цьогорічного Обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Депутат обласної Ради Лариса Білозір на своїй сторінці у Фейсбук розповіла про перебіг справ у Шаргородському,  Муровнокуриловецькому, Чернівецькому та Піщанському районах. 

– Відповідальність – основне кредо у нашій роботі. Це як лакмусовий папірець для плідної співпраці, – переконана Лариса Миколаївна. – Проекти громад Попелюхи, Рахни-Лісові, Борівка та Рівне одними з перших отримали обіцяну для втілення задуманого.

У селі Попелюхи реалізовується проект «Створення комфортного середовища в КДЦ, для збереження культури на селі». У селі Рівне – «Утеплений СБК— центр дозвілля та культурно-мистецьких заходів у громаді». У Борівці триває «Реконструкція Обеліска слави», а Рахнах-Лісових віддають «Найкраще дітям. Турбуймося про підростаюче покоління».

– Процес стартував! – говорить Лариса Білозір. – Приємно, що за нашої підтримки кількість проектів переможців обласного конкурсу розвитку територіальних громад у районах округу з року в рік зростає, а громади оцінюють нас, як своїх реальних та надійних партнерів.

Минулого року сільська рада села Рівне Мурованокуриловецького району виграла екологічний проект «Щоб здорову націю плекати – хочемо про парк з річкою подбати». Завдяки цьому почали облаштування місцевого парку та очистку русла річки, що протікає через село. Долучились усі – громадська організація «Життя та розвиток громад», депутат обласної Ради, меценат Петро Струсевич, сільська рада та самі мешканці села. Роботи було багато, але завдяки підтримці Петра Павловича зробили навіть більше, ніж було заплановано.

І саме нещодавно стало зрозуміло, наскільки важливу роботу було зроблено: під час сильної зливи розчищене русло річки безперешкодно пропускало великі потоки води, що запобігло підтопленню низинних районів села.

– Роботи з оновлення парку планували продовжити, але проект «Оновлений парк відпочинку — окраса села», поданий на 16 Обласний конкурс, опинився у другій черзі пріоритетності, натомість пройшов не менш потрібний для громади проект «Утеплений сільського Будинку культури — центр дозвілля та культурно-мистецьких заходів у громаді», – продовжує Лариса Миколаївна. – Ще у травні під час засідання постійної комісії  в обласній Раді я разом з колегами зверталась щодо дофінансування проектів, які потрапили у другу чергу, серед яких і проект з Рівного. Вже у вересні сподіваємось на позитивний результат.

Крім того завершено ремонт дитячого майданчика в Парку Слави Тульчина. Тепер тут встановлено нове ігрове обладнання, відремонтовано і пофарбовано в яскраві кольори наявні ігрові елементи та лавки. Роботи велись на замовлення Тульчинської міської об'єднаної територіальної громади, їх вартість склала 152 тис. грн.

– Наша громадська організація також серед партнерів, – говорить Лариса Білозір. – Це наш четвертий спільний проект в Тульчині з оновлення зон відпочинку для дітей. Загалом за цей час ми долучились до оновлення близько 30 майданчиків у громадах мого округу.

Із сайту Вінницької обласної Ради

               
 



« повернутися до списку новин