Мурованокуриловецька
районна рада

Відкриття персональної виставки самодіяльної художниці Валентини Антонюк

Переглядів: 445

15 листопада  цього року у виставковій залі Мурованокуриловецького районного краєзнавчого музею імені Федора Коновалюка під  назвою  Чарівний світ в яскравих фарбах” було відкрито виставку творчих робіт самодіяльної художниці Валентини Антонюк із села Дружба.

На презентації були присутні представники різних трудових колективів та організацій райцентру, педагоги та учні  Мурованокуриловецької СЗШ І-ІІІ ст. №2, жителі району, шанувальники образотворчого мистецтва, рідні, друзі та близькі мисткині, працівники засобів масової інформації.

На виставці представлено 25 робіт різного жанру: графіка, живопис, натюрморт, портрет.  Художниця пише картини в яскравих живописних насичених фарбах, а також є нові роботи в чорно-білих тонах. Різняться твори і за матеріалами, технікою та засобами виразності. Художниця написала картини на полотні, папері, картоні, використовуючи олійні, акварельні, акрилові фарби, парафін, віск та олівці.

Презентацію виставкових робіт провела сама авторка.

  У святковій зустрічі взяли участь та виступили з привітаннями начальник відділу культури і туризму РДА Веклюк В.М., яка нагородила художницю грамотою відділу культури і туризму Мурованокуриловецької районної державної адміністрації, секретар Роздолівської сільської ради Безугла О.М., яка вручила Валентині цінний подарунок, колишній директор музею Драганюк А.В., професійна художниця Косінська О.М., перща учителька Слободянюк В.В. та учителька образотворчого мистецтва Маруняк М.М.,  найближчі подруги з м. Києва – культуролог Ірина Фальова та лікар міського пологового будинку №2 Богдана Заремба. 

Художницю привітали батьки Олександр Григорович та Лариса Миколаївна, бабуся Ганна Максимівна та всі присутні. Сюрпризом для мисткині став виступ вокального ансамблю «Дружбівчанка» Дружбівського сільського будинку культури, який під керівництвом директора СБК Таїсії Калитюк та художнього керівника Валентини Слободянюк підготував для Валентини цілу концертну програму з вітань та пісень.

Також прекрасні художні номери подарували всім присутнім вихованці районного будинку дитячої та юнацької творчості, багаторазові переможці Всеукраїнських фестивалів та конкурсів мистецтв, срібний призер Міжнародних конкурсів Оля Мойсеєва-Петровіна та володар Гран-Прі Всеукраїнського мистецького конкурсу 2018 року «Єднаймо серця» Артем Мніх (керівник Романовська Л.І.).

Вперше це було не просто представлення творчості художника, а виставка-майстер-клас. Талановита художниця провела заняття з дітьми та дорослими з малювання кольоровим піском та ебру – малювання на воді. Також вона підготувала для присутніх яскраві розваги для дітей та дорослих – піньяту (велику сріблясту кулю з пап’є-маше, наповнену цукерками, які вибухово розсипались під час її розбивання) та шоу сріблястих стрічок, які літали за допомогою гармати. Під запальну музику діти творили феєричне дійство.

Ведучими заходу були директор районного краєзнавчого музею Валентина Мельник та головний зберігач фондів Наталія Шаламай.

На завершення офіційної частини авторка виставки запросила всіх присутніх до фуршету.

Художниця отримала багато квітів та подарунків від родичів і шанувальників таланту. 

Директор комунального закладу

"Мурованокуриловецький районний краєзнавчий

музей імені Федора Коновалюка" В.Мельник



« повернутися до списку новин